Емоцията Lord Of The Dance


Емоцията Lord Of The Dance

3497

Приказката за Доброто и Злото. Помежду любовта на една жена и един мъж. Играта между по-силния и добър Принц и злия Лорд. Една малка фея, която винаги защитава добрия. Много прекрасни костюми. И много прекрасно осветление. Сценография, от която спира дъхът. Визуални ефекти, които за няколко мига - колкото продължава магическият им танц, те отвличат някъде другаде.

Тази магия на Lord Of The Dance (Лорд Ъф Дъ Денс) не е непозната на българската публика. Столичани имаха възможност да се насладят отново на танцовото шоу N 1 в света в зала 1 на НДК снощи. Спектакълът бе организиран от Арт БГ.  

Емоцията на спектакъла може да се усети само и единствено, когато станете част от представлението на Майкъл Флетли. Знам, скептиците ще кажат: ами това сме го гледали вече. Като скромен почитател на работата на хореографа ще призная, че всеки път шоуто е уникално. Неповторимо. Емоцията - толкова силна и чиста, "поставя" тези танци като за първи път. С толкова много ентусиазъм и с толкова много желание публиката усеща уникалността на танца им. И - да, залата отново беше пълна, а присъстващите - съдейки по себе си, и тръгнаха веротно в  пъти по-очаровани от предишните изяви на трупата. А тези, които за първи път станаха част от магията на шоуто, със сигурност няма да пропуснат следващото му представяне и да изживеят силните страсти заедно с героите на сцената.

Трупата не случайно е наречена Господарят на танца. Но, мисля, по-подходящо би било артистите да бъдат назовани Господари на емоцията и уникалността.

Те представиха своето изкуство в продължение на час и половина (с малка почивка от двадесетина минути), след което великото шоу продължи. За да се върнат накрая в светлината на прожекторите още веднъж. Още веднъж. И още веднъж. Все едно не желаеха да слязат от сцената. Нещо, което искаше и публиката. Нейните овации и аплодисментите буквално щяха да взривят залата.

И кой е казал, че са нужни думи, за да разберем кой какво казва. Трупата на Майкъл Флетли доказа за пореден път, че танцът може да каже много повече от всичките думи на този свят. С движенията на тялото. Ирландските танци са новият език.

Шоу, което започва с плача на келтите, минава из прекрасни сънища, огнове и борба между Доброто и Лошото, изразявайки духа на Новия свят с помощ на открадната целувка, кошмарни видения и приключение, звършило с победа на Доброто.
 
Благодарим на великия Майкъл и Lord Of The Dance, че ни припомниха: светът може да е по-добро място.

Чакаме с нетърпение завръщането на ирландците, за да попаднем отново там.

Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички