Анимационерите на нов глас. И с нов бас - Светлана Василева


Анимационерите на нов глас. И с нов бас - Светлана Василева

4547

След като заснеха мистериозна фотосесия с мистериозна млада дама и хвърлиха в недоумение и догадки феновете си, Анимационерите признаха, че са успели да привлекат в редиците си небезизвестната на международната сцена като басист на Моби (Moby) Светлана Василева.

Първият концерт на новата формация е предвиден за 9 ноември, петък. Мястото на събитието е клуб Mixtape 5. На практика, това ще бъде първата изява на Анимационерите след близо двугодишна пауза. В състава на групата влизат Георги Згуров-Гурко (вокали), Николай Бекриев-Заека (китари), Цветан Методиев (синтезатори и програминг), Владимир Василев - барабани и специалният гост от Лондон - Светлана Василева (бас).

Самото събитие ще стартира в 20.00 часа. Публиката ще може последователно да види и чуе сетовете на Bassquit и Shakermaker, както и откриващия лайв на The Barbarones (Барбароунс). 
 
Билети за концерта се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg, включително клуб "Строежа", бар "Петък", "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "М-тел", "Мултирама", "Ориндж", TBI Credit. Цената им е 10 лв. Емисията на пропуските е ограничена до 500.

Светлана Василева от години живее във Великобритания, а родната публика със сигурност я помни последно със запомнящото се участие на световната звезда Моби на Spirit Оf Burgas 2011, където легендарният диджей поздрави специално феновете на чист български език. Към Моби се присъединява след конкурс, след работата си с певицата Линди Лейтън. Малко известен факт е, че Светла е сестра на барабаниста на Анимационерите – Владимир Василев.
"Като разберат хора, че брат ми е барабанист, винаги ме питат дали често свирим заедно. А отговорът е – общо взето никога! Той се запали по барбаните, след като аз заминах в чужбина. Нали някой трябваше да продължи да вдига шум на нашите... Най-после и нашият момент се появи. И то с Анимационерите", споделя Светла.

Анимационерите са сред най-култовите български групи от края на 90-те. Те се събират през февруари 1997, като обединяват членове на активните по това време Сбогом, Жозефа и Lacrima Christi. На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 получават награда за най-добър рок алтернативен хит за песента "Красива Лулу", а през 2004 - за най-добър албум ("Плюс"). Бандата е сред инициаторите в създаването на независимата организация "Жълта музика" заедно с Babyface Clan (Бейбифейс Клан), Bluba Lu, Уикеда и Остава. Участвали са в едни от най-интересните музикални събития в България – концертите на Orbital и Stereo MCs. През 2011 по покана на "Строежа", Анимационерите се събраха в класическия състав на формацията за исторически реюниън, който препълни клуба с екзалтирани фенове.

Bassquit e неаналоговият аспект на Владо Ковачев, 1/3 член на The Reunions и съосновател на колективизационната бригада World Wide Wool. Недигиталните му прояви като първопричина, приятелски съпорт и случайно минаващ включват, но не изключително, Cigaretta, Lovers Of The Bomb, Fyeld, No Way 2 Pain, Agressor и други. Има издадено EP, посветено на две будапещенски улици и свръзващия ги площад.

Може да бъде чут на:

http://bassquit.bandcamp.com/ .

Shakermaker е основоположник на брит-поп движението у нас. Познат е от многобройните си тематични партита в различни клубове в страната. Самият той ще гостува и на афтърпарти, което ще се случи в клуб "Строежа" веднага след края на концерта.

The Barbarones са четирима другари, които съчиняват, изпълняват и записват чудесен микс от инди, алтърнатив, фънки и груви музика, която разтанцува. "People & Bricks” (2011) е дебютният албум на бандата, а през септември тази година излезе и EP-то "The Final Word/Jumping Over The Tracks".

Могат да бъдат чути на:

http://thebarbaronesbg.bandcamp.com .

Събитието се осъществява със съдействието на Jack Daniel's.

Анимационерите - "Love-Beat"(Live @ Stroeja 2008)
http://www.youtube.com/watch?v=aV4BkAF-6S8

Aнимационерите - "Snowboard"
http://www.youtube.com/watch?v=lGM6_VgWabw&feature=related

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички