Салса фестивал ще се развихри в клуб Студио 5


Салса фестивал ще се развихри в клуб Студио 5

3891

Популярният столичен клуб Студио 5 обяви интригуващ афиш със събития, подгряващи приближаващите коледно-новогодишни прaзници, а салса фестивалът Mundo Latino е само едно от тях.

Програмата започва още в 19.00 ч. на 30 ноември с концерт-спектакъла "Ех, живот, живот… къде сте, приятели? Смях, сълзи и музика с Андрей Дреников". Авторът е именник същия ден.

"За около 40 години почти обиколих България и освен многото театрални постановки за драматичен и куклен театър, за които написах музики с много любов към малки и големи мои слушатели и зрители, изнесох стотици концерти, концерт-спектакли. Имах безкрайни срещи с деца, младежи и възрастни. По-голяма част от феновете ми знаят, че преди композитор, съм цигулар и моят живот от петгодишен до днес премина предимно на сцена – като солист с цигулката, с бившия ми квартет Дреников, но най-вече като музикант, артист и шоумен пред всякаква публика. Не крия, че най-много концерти имам пред най-чистата публика – децата, които боготворя, а малко нескромно звучи, но мисля, че и тя мене, съдейки по реакциите на децата след моите шоута по детски градини и училища. Това, че имам слабост към децата, не означава, че срещите ми с възрастната публика, която безспорно е по-куртоазна, са на друго ниво, в никакъв случай! Тъй като моите концерти и спектакли пред големите са на база импровизация (донякъде все пак режисирана) като музикант, певец и актьор поне досега не е имало случай, в който след пълното и искрено себеизразяване да не се е получил онзи тъй важен и съкровен контакт между артист и публика, за който всеки артист и мечтае", обясняв Дреников.

"Казано с две думи: вечерта на 30 ноември ще бъде с мои спомени (весели и тъжни), малко размисли за живота, доста музика - моя, т.е. мои песни от различни жанрове, които пряко докосват душите на хората, и няколко любими евъргрийни, които, убеден съм, публиката ще запее. Освен мои солови изпълнения ще има приятно участие на двама- трима приятели музиканти, които засега пазя в тайна. Само едно име ще спомена – Иван Пендачански – моят верен акордеонист, който е с мен навсякъде! Силно се надявам, че публиката ще си тръгне с пълни с емоции сърца от моята актьорско-музикантска вечер…", не крие именникът.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Фестивалът Mundo Latino обещава да бъде един от най-ярките събития за годината, събирайки звездите на латино обществото от цял свят преди коледните празници у нас. Събитието, което ще се състои в рамките на 3 дни и 2 нощи, ще предложи 100% кубинска музика, подбрана от най-добрите диджеи, концерт на живо, много уроци и неспиращи партита. Проявата е между 2 и 5 ноември.

Специален концерт на една от най-модерните латино групи - Clave Cubana, предстои от 21. 30 ч., на 1 декември. Clave Cubana е група, нашумяла с микса от регетон и салсатон. Гостите пристигат с хитове от дебюта си "Bandolera" и с материал от своя нов албум "Fiesta".

Билети: 20 лв. онлайн чрез www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Вокалната школа Студио 5 ще представи мастър клас поп/ соул с вокален педагог Георги Симеонов от 19.00 ч. на 2 декември. Вход: 5лв.

Популярната поредица "Пощенска кутия за приказки" продължава от 19.00 ч. на 4 декември в Студио 5, а темата на поредното издание е "Не знам за какво говориш".

Всички желаещи да участват с талантливо перо или неуморна муза трябва изпратят интерпретацията си по темата на добре познатия електронен адрес kutiazaprikazki@abv.bg. Това отново означава, че авторите могат да изразят себе си по въпроса както намерят за добре - с къс разказ, стихотворение, даже и песен, а Гери Турийска ще направи финален подбор от 10, които да бъдат прочетени на живо. Този път текстовете ще четат артистите: Захари Бахаров, Мария Силвестър, Теодора Духовникова, Цвети Чендова, Яна Маринова, Живко Джуранов, Драго Симеонов, Димо от P.I.F. и DJ Мартен.

Китарно дуо Цветан Недялков и Веселин Койчев свири от 22.00 ч. на 4 декември. Виртуозите обещават да омагьосат присъстващите с еклектична програма от звуци. Двамата бяха на Аполония тази година, а сега и софийската публика получава възможност да чуе техния репертоар, в който са както авторски пиеси, така и композиции на Астор Пиацола, Пако де Лусия, Ал ди Меола, Чък Кърия, Майлс Дейвис, Джеръм Керн и много други. А общото между тях е не само майсторството, с което ще бъдат предложени, а и импровизационният елемент, който винаги присъства при дуото Недялков-Койчев.

Билети: 10  лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Неуморните Sentimental Swingers (Сентиментъл Суингърс) и секстетът на Михаил Йосифов пък ще презентират видеоклипа към парчето "Unemployed Lovers" със   специално шоу на 5 декември.

Билети: 20 лв. на касата в Билетен център, НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на концерта.

Резервации за всички събития - на тел. 02/963 12 54.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички