Дали след края на света, или След любов по време на война...


Дали след края на света, или След любов по време на война...

4604

Двадесети декември.

Разни хора питат другите какво ще правят в деня преди края на света... Аз боря махмурлук в офиса и чакам да дойде вечерта. Четвъртъците вече се превръщат в Mixtape5 Nights и то с българска музика на живо. Чудеснина! Миналата седмица се състоя промото на "Lost Satellite" – новия албум на Gravity Co (Гравити Ко). Тази седмица друга любима българска банда ще ни радва - Остава.

Първи на сцената се качват Jeremy?. Ще ги представя, както те сами се представят: "Измерваме височина в талант, благодарност в аплодисменти, любов в сутиени, истинските фенове - в споделяне и подкрепа на авторска музика...". Е... сигурно имат много сутиени, дооста високи момчета са.

Пускам албума "След любов по време на война" (преиздаден, ремастериран, в нова опаковка, снощи си го купих) и започвам да ви разказвам...

"Мини тяло" и отново съм на 15... тогава, когато отивах в бара на улица "Шипка" още към 20.00 ч. Да, да. Нямаш 18, вмъкваш се по-рано и не излизаш. Така се ходеше по концерти тогава. И както лирическият герой в "Огледало", така и аз "стоя заета със себе си, заета с мислите си" и забравям да спомена нещо изключително важно. По случай 10-годишнината от албума, който "предполагам повечето от вас не са слушали, защото го няма на пазара от десет години” (грешно предположение на Свилен Ноев - да, много грешно - б.р.), макар и за една вечер, в групата се завръща г-н Мишо Шишков. Безценно присъствие. "Изтъркан момент", "Безплатни мисли", "Парите", "Експеримент", "Красиви хора", "Не искам вече", "Къде си ти", "Самотен човек", "Вечно вплетени"... "След любов по време на война" е цял един живот. Живот, който всеки трябва да изживее. Да го изживее пълноценно, да го усети, да се по/на/учи от него, да запомни и... живот и здраве, да разкаже за него на внуците си.

Чухме целия албум. Ще ви споделя думите на един познат, за когото дори не подозирах, че е фен. "Като почнаха да свирят, и се сетих за какво дойдох". Жестоко!

"Ако искате може да изсвирим още няколко парчета"... Как да не искаме!

"Rock’n’Roll Song Designer"
 
"Шоколад" (За добро или лошо, по хранително-вкусова аналогия, шоколадът за Остава е като киселото мляко за България... все се сеща за едното, като чуе за другото.)

"Лека нощ"

"Празен кадър"

"Baby"

"Mexico"

"Лондон, Париж, Берлин"

"Пинг-понг"

 "Един момент (комбинирай ме с теб)"

"Ще дойдеш ли със мен"

Групата иска да ни остави в ръцете на Shakermaker от Britspotting DJ Team, но ние не сме готови. "Президент" - скандират феновете... и го получават. Следва "Стоп".
 
Сега вече сме в ръцете на Shaker-а."Бъди какъвто си" и забавлението продължава... А аз се прибирам да ви разказвам.

"Красив нов ден"... "Обличам се и влизам в моя свят, където "не искам да споря с велики хора", защото според тях "парите движат любовта", а не знаят, че "говорят с безплатните мисли на друг човек". "Ще те разбирам всеки момент", а ти "защо не поговориш с луди хора вместо мен?" "Обичам себе си, обичам само себе си, но страшно искам теб"... "нали ме победи, защо мълчиш?" "Понякога говоря смело"... а сега си пускам албума отново и ме няма.

Хубав ден.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички