Нardcore X-Mass N 13: страхотен старт на празниците


Нardcore X-Mass N 13: страхотен старт на празниците

3792

Още един край на света мина без поражения.

Именно затова решихме да си ги набавим на следващия ден в столичния клуб Mixtape 5 с традиционния Hardcore X-Mass.

Обявеният ранен час за начало на 13-то издание на събитието беше напълно разбираем заради тези цели 10 групи в афиша, макар първоначално да бяха планирани с една повече (Brothers In Blood). Часът е 17.30, а хората отпред, за съжаление, не са много. Това обаче не попречи на концерта да започне почти без закъснение, а първата група - Blackmail, да даде силно начало на вечерта. С познатата си енергичност, музикантите удариха около 30-минутен сет.

Дойде време за следващата банда- Bright Sight, по време на чиято изява хората се увеличиха, прииждайки и поздравявайки добре познати и непознати хора от хардкор семейството. Все по-приятна атмосфера, все по-известни парчета, едно от които и "2012", към което е и дебютният им клип, излязъл по-рано тази година.

Под N 3 на сцената се появиха гърците от от My Turn, идващи за четвърти път в родината ни, които, за мое огромно съжаление, не останаха приветствани от публиката така, както беше редно, а именно – с по-голям ентусиазъм, защото стрейт едж съседите ни определено заслужаваха да се поизпотим малко повече на тяхното излизане!

После, без почти никаква пауза, излезе родната банда Expectations. Невероятна и истинска, както винаги, и по правило, с непревишаващ половинчасов сет, регламентиран за почти всички групи тази вечер. Залата започна да се пълни, започнаха и "танците".

Сетне гостите от Белград – The Bridge, показаха, че въпреки различията между поколенията в хардкора, може да работи заедно и да се постигат невероятни резултати.

За да породължи създадената атмосфера, метълкор групата Melehk, даде всичко от себе си, както винаги. Набрали инерция със зачестилите си участия, музикантите изпълниха любимите на всички песни като "Феникс" и "По пътя на лявата ръка".

Веднага след тях на сцената се качиха Redound, които, макар и за кратко, накараха фенове да покажат без капчица умора своите мошпит умения.

Малко почивка и ето ги тях - легендарните Vendetta (Вендета), които с гръм и трясък ни представиха 3 нови хита, от които единият с Дичо, наречен "Хардкор". Другите  две нови песни - "Паразит" и "The Way Down", иначе казано - "Пътят надолу", най-вероятно ще бъдат включат в новия албум на ветераните, чиято премиера се очаква през пролетта. Дансингът беше пълен и всички пяха заедно с групата песните от  албума "Време разделно". За жалост, пропуснаха да представят любимата на всички "Hate Сity", но това беше разбираемо заради притискащото ги време. Все пак оставаха още две групи.

Както винаги, на върха застанаха и Last Hope (Ласт Хоуп). На фона на стари и нови песни всички се развихриха и дори имаше един успешен wall of death, при който разделената публика се сблъска с гръм и трясък.  Заснемаше се и част от нов клип - към на песента "Аlive". Като за последно изпяха песни като "Reality Check" и "In Your Face". На сцената се качиха Виола Стоянова - Били, както и вокалистът на Тhe Bridge.

Последни, но естествено не и по значение, излязоха холандците No Turning Back, които доказаха какво е класа в европейския хардкор. И макар че една част от публиката вече я нямаше, това не попречи на гостите да накарат другата половина да не съжали и за секунда, че е останала. След сета си, вокалистът се обърна към фронтмена на Ласт Хоуп с думите, че повече никога, ама никога няма да свирят след българските машини, защото са помляли всичко.

Нardcore X-Mass N 13 бе страхотен старт на празниците, но не е и последна изява на изпълнителите за тази година. Предстои още едно интригуващо събитие - Wasted New Year Hardcore Punk Party. То дава сеща на Last Hope, Piranha, Paper Wings и Rocky Raccoon в столичния клуб Grindhouse на 31 декември.

Съдейки по коледното празненство, новогодишното в хардкор стил ще е още по-запомнящо се.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички