We Will Rock You 2013!, зарекоха се от София Мюзик Ентъпрайсис


We Will Rock You 2013!, зарекоха се от София Мюзик Ентъпрайсис

3958

We Will Rock You - хитовото шоу с песни на Куин (Queen), ще посети България като част от световното си турне през 2013.  

Повече от десет години мюзикълът се играе пред препълнени салони в британските театри, време е да му се насладят и родните меломани. Режисираната от Бен Елтън продукция, видяна от 6 милиона зрители само във Великобритания и над 15 милиона в още 17 държави, ще бъде поставена в столичната зала "Арена Армеец" между 15 и 19 май.  

Обяснението за големия успех на хепънинга е умелото вплитане в сюжета му на любимите парчета на Куин. С 24 от най-големите хитове на великата група, сред които "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are Тhe Champions" и "Killer Queen", зрелището  надминава всички очаквания и дори надхвърля някои от най-добрите живи изпълнения на британската четворка. Спектакълът поема на своето първо световно турне през 2013, а една от спирките му за наша радост ще бъде в София, обясняват организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис". Всяко представление у нас е с лимитиран капацитет от 4 500 души.

СПЕКТАКЛИ:

15 май, сряда - 20.00 ч.
16 май, четвъртък - 20.00 ч.
17 май, петък - 20.00 ч.
18 май, събота - 15.00 ч. и 20.00 ч.
19 май, неделя - 19.00 ч.

Продукцията е режисирана от Бен Елтън със специалните музикални напътствия на Брайън Мей (Brian May) и Роджър Тейлър от Куин. Елтън, който е и автор на текста, е подготвил изключително забавна и футуристична комедия с най-големите хитове на митичната формация, които някога са били представяни на живо. Писател, режисьор, драматург и комедиант, Бен е един от най-големите таланти на Великобритания. И като такъв има възможност да работи с най-прочутите си сънародници – Андрю Лойд Уебър,Кенет Брана, Ема Томпсън, Роуан Аткинсън и Хю Лори. Така че сътрудничеството му с Брайън Мей и Роджър Тейлър съвсем не е случайно.

Едва 23-годишен Бен се превръща в сензация в родината си покрай успеха на комедийния сериал The Young Ones. Той е негов автор, а освен това участва в част от епизодите. Сериалът се нарежда сред едни от най-гледаните във Великобритания и носи няколко награди на Елтън, който затвърждава успеха си и с други телевизионни проекти.  Сред тях са "Черното влечуго" и "Тънката синя линия", емблематични за комика Роуан Аткинсън. Самият Елтън се пробва като комик в различни телевизионни шоута, които също се радват на огромна популярност. Той е и автор на много от най-популярните скечове на култовия герой на Аткинсън, мистър Бийн.  

През 1988 Елтън публикува първия си роман Stark, който моментално се превръща в бестселър и е разпродаден в многомилионен тираж. Следват още 14 книги (сред тях е и сатирата "Пуканки ( издадена и у нас), които пожънаха огромен успех. Междувременно талантливият автор дебютира и като драматург в "Уест Енд". Общо четири пиеси пише Елтън, включително сценичен вариант на "Пуканки", който му носи наградата "Оливие" за най-добра комедия.

Бен покорява и киното. През 1993 той участва заедно с Кенет Брана, Ема Томпсън, Киану Рийвс и Кейт Бекинсейл в екранизацията по Шекспир на "Много шум за нищо", чийто режисьор е самият Брана. Седем години по-късно Елтън пише и режисира романтичната комедия Maybe Baby с Хю Лори, Джоли Ричардсън и Ема Томпсън, която става най-касовия филм за годината във Великобритания.

Елтън се заема с мюзикъла през 2000. Андрю Лойд Уебър му предлага да напише либретото и текста на новия му мюзикъл The Beautiful Game, който печели наградата на лондонските критици за най-добър нов мюзикъл. Следва We Will Rock You, който се превръща в истинска мания на Острова. Успехът е мултиплициран с премиери в Мадрид, Мелбърн, Пърт, Брисбейн, Лас Вегас, Сидни и Москва. Следващият музикален успех на британския талант - Tonight’s Тhe Night, включващ хитове на Род Стюърт (Rod Stewart), е с премиера в Лондон през ноември 2003. Бен работи и по продължението на "Фантомът от операта", озаглавено "Love Never Dies", чиято премиера е през март 2010.

След успеха на We Will Rock You, Елтън е готов и с неговото продължение. Премиерата му обаче постоянно се отлага, защото представленията на мюзикъла с песни на Куин продължават да се разпродават с пълна сила и продуцентите не виждат смисъл при това положение да поставят продължението му.

Използвайки за основа 24 от най-големите хитове на британската банда, футуристичната история разказва за двама красиви млади бунтовници – мечтателят Галилео и рокерката Скарамуш, които бягат от консуматорското общество в търсене на музикална свобода. "Това шоу е за легендата. Ние взимаме легендата за Куин и създаваме наша собствена измислена история за децата и младежите, които се опълчват на институциите, опитващи се да потискат тяхната индивидуалност и любов към музиката", обяснява режисьорът.

Да вплете популярните песни в сюжета, не е проблем за Елтън, който сам си измисля тази пародийна легенда. "Само че в нея вместо забит в камъка меч, който ще бъде изваден от дългоочакван спасител, имаме китара. Идеята беше да се получи нещо интимно и лично и същевременно грандиозно и велико. Благодарение на музиката на Куин, това се оказва съвсем лесно. Песните им ме вдъхновиха за сюжета и работата ми достави истинско удоволствие", допълва авторът.

Макар че в шоуто не липсват сатирични моменти и коментари за развитието на музикалния шоубизнес, той признава, че то не би могло да съществува без музиката на британската четворка. Емблематичният й хит "Bohemian Rhapsody", който оглавява британските класации в продължение на девет седмици, се превръща в химн на свободата за младия автор, след като на 16 той напуска родния дом. И макар че се запалва по пънка и е голям фен на The Clash, той винаги изпитва респект към Куин.

"Тази група е голяма част от моя живот, макар че съм почитател и на пънка, и на Елвис. Просто харесвам хубавата музика, а музиката на Куин е толкова различна – от първокласна опера през разтапящи балади до здрав метъл. Абсолютно еклектична банда. Фреди (Freddie Mercury) не е само неин лидер, а част от една знаменита четворка. Уникалното при нея е, че всеки член е автор на поне един хит, оглавил класациите. Фреди пише "Bohemian Rhapsody", Брайън – "We Will Rock You", Роджър – "It’s A Kind Of Magic", а Джон – "Another One Bites The Dust". Те са четирима наистина велики артисти и когато ги събереш заедно, се получава нещо още по-велико. Затова бях толкова въодушевен при намирането на сюжет, за да представя тяхната музика, защото тя е толкова различна", възхищава се Бен Елтън.

Въодушевен от големия успех на шоуто, той твърди, че е винаги готов да променя различни неща в него. "Проблемът е, че не мога да използвам всички песни на Куин и затова написах продължението на We Will Rock You. Има още 20 Топ 10 хита на групата, които не съм използвал досега. Не се съмнявайте, че и продължението на мюзикъла ще е още по-атрактивно!", не крие Бен.

Билетите за спектакъла в зала "Арена Армеец" - на цени от 40, 55, 70, 80, 90 и 100 лева, в касите на "Тикетпро" в Билетен център, НДК, и в "Арена Армеец", както и онлайн на www.ticketpro.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички