Деси Тенекеджиева събра Богомил и Дивна на празничен концерт


Деси Тенекеджиева събра Богомил и Дивна на празничен концерт

4907

След големия успех на първия коледен концерт на Деси Тенекеджиева във Варна, изпълнителката и екипът й представиха музикалния си спектакъл в Русе на сцената на една от най-красивите оперни зали в страната.

Както MySound.bg вече извести, в изявата, наречена "Деси Тенекеджиева и приятели", участие взе Русенската филхармония, ръководена от Страцимир Павлов – диригент, пианист, автор на оригинални оркестрации и музикален продуцент на коледния концерт.

В първата част на спектакъла Деси представи част от песните в албума си "Crazy Butterfly". Специален гост беше 16-годишният Богомил – голямото откритие на X Factor. Той изпя хитовете "Stay" и "Спри",след което замести Миро блестящо в дует с Деси за "Когато всичко свърши" (Припомни си клипа ТУК!). По-късно Тенекеджиева и младият поп идол изпълниха коледната класика "White Christmas" и шедьовъра на Джон Ленън "Imagine".

Директорът и диригент на Русенската филхармония Найден Тодоров заложи на приказния коледен концерт, който да постави финал на една много успешна и богата година за русенските музиканти. В специалния Christmas Band освен маестро Страцимир Павлов, се изявиха Валери Ценков (ударни), Нейко Бодуров (тромпет) и Борис Казаков (контрабас). Повече от 30 хористи, 40 класически и джаз музиканти и 10 танцьори и малки ангелчета от Фрийдъм Денс студио докоснаха многобройните зрители със своята харизма. Сценографията на младата Огняна Серафимова беше изискана, стилна и топла. Прозорецът-мултимедия се преобразяваше в приказна снежна нощ, спомени от миналото, обичани лица, оставили диря в личните спомени на участниците и зрителите на коледния спектакъл.

Деси представи диригента Страцимир Павлов и музикантите от симфоничния оркестър по оригинален и емоционален начин в актьорската си интерлюдия "Сън за мечта и оркестър". Учениците от хора при Националното училище по изкуства "Проф. Веселин Стоянов" – Русе, с диригент Свилен Димитров, внесоха настроение и очарование с творби от Ренесанса до нашето съвремие. Сред участниците в хора блесна една от най-любимите млади български поп звезди - русенката Дивна. Тя изпълни с много нюанси, издържани в духа на черната музика, "Amazing Grace" и още веднъж показа безспорния си певчески талант. На финала Деси, Дивна и Боги поднесоха с ярко настроение и много динамика едни от най-красивите коледни песни - "Jingle Bells" и "Silent Night". Многобройната публика, изпълнила залата до краен предел, стана на крака и дълго аплодира и танцува заедно със звездите.

Всички зрители бяха изненадани на входа с чаша вино, а в залата получиха като подарък едни от най-четените родни списания.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички