Bullet For My Valentine в афиша на Sofia Rocks 2013


Bullet For My Valentine в афиша на Sofia Rocks 2013

4525

Една от най-яките метъл банди от Острова - Bullet For My Valentine, става част от Sofia Rocks 2013, съобщиха организаторите на феста - "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" (Balkan Entertainment Company) (BEC).

Немската група Dorrn също ще се изяви на събитието. Както MySound.bg своевременно анонсира, четвъртото издание на Sofia Rocks ще бъде еднодневно и ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 26 юли. Първите обявени гости бяха титаничните Rammstein (Рамщайн).
 
Bullet For My Valentine казват за себе си: "Няма нищо фалшиво в това, което правим". И феновете, и критиката са напълно съгласни: това е една от най-бързо развиващите се метъл състави в света. През 2008 г. и 2009 г. "метъл Библията" Kerrang! я обяви за най-добра британска банда. Музикантите са свирили на една сцена с имена като Metallica, Guns N Roses и Iron Maiden, а феновете им са едни от най-лоялните в съвременната метъл сцена. В интервю за български медии вокалът на групата Матю Тък споделя: "Новият албум – "Temper Temper" определено е най-добрият запис, който сме правили. Със сигурност с годините сме станали по-добри композитори и по-добри инструменталисти. Това е директен албум – заложихме на по-къси и ударни парчета. Албумът притежава всички онези елементи, които феновете ни обичат, но като цяло сме освежили значително формулата на музиката си и звучим като по-фокусирана група".

"Когато свирим на място, на което не сме били (както ще бъде в София през лятото), не знаем какво да очакваме от публиката. Надяваме се да дойдат хиляди фенове, готови да се забавляват и да си изкарат добре. Винаги се вълнуваме когато имаме първи концерт някъде, защото тогава е нужно да покажем на какво сме способни и се фокусираме да изнесем силно шоу. Защото първото впечатление се помни дълго", добавя китаристът Майкъл Паджет.

Bullet For My Valentine е метъл квартет от Уелс, основан през 1998. Част от кардифската музикална сцена, неговият стил е наричан хеви метъл, траш, метълкор, мелодичен метълкор, а бандата посочва като свои най-големи музикални влияния групи като Metallica, Iron Maiden, Machine Head, Pantera и Slayer (Слейър) основно заради "запомнящите се вокали, агресивни рифове и мелодии", по думите на барабаниста Майкъл Томас. Те се вълнуват истински само от това как звучи музиката им, без да им пука "как изглеждат скапаните ни прически".

Дебютират с "The Poison" през октомври 2005, а в Щатите албумът излиза точно на Свети Валентин 2006, като заема 128-мо място в чарта Billboard 200. Списание Kerrang!  дава награда за дебют и кани бандата за хедлайнър на своето XXV турне, Download фест ги включва в афиша си, момчетата стават част и от американското турне на Rob Zombie (Роб Зомби).

Вторият диск на Bullet For My Valentine - "Scream Aim Fire", се появява през 2008 и дебютира директно на № 4 в Billboard 200. Премиерата на третия проект - "Fever", е през 2010, като албумът дебютира на трета позиция в същата класация. До момента бандата е продала над 1 милион албума само в Щатите и над 3 милиона в целия свят. Тя е най-успешната група в категорията за най-добра британска банда на престижните Kerrang! Awards – с цели три победи!

Четвъртият студиен албум на Bullet For My Valentine - "Temper Temper", се очаква на 12 февруари. Първият официален сингъл - "Riot", ще се появи на 14 януари. Междувременно, едноименното парче от албума "Temper Temper", което групата представи в края на октомври, получи най-високата оценка от изданията Kerrang! и Metal Hammer. Радиопремиерата се състоя на живо на 22 октомври в ефира на радио BBC. В ревюто си Kerrang! написа: "Temper Temper" на Bullet For My Valentine е новата метъл класика – смазваща и хипнотизираща.  Ако целият албум е на това ниво, ще станем свидетели на новия Черен албум за хеви метъл музиката, а Bullet For My Valentine ще станат новите господари на жанра през 21 век". Дискът е продуциран от Дон Гилмор (Linkin Park, Pearl Jam), работил с групата и по предишния ѝ албум "Fever", който влезе директно на 5-та позиция в в Top 10 на Острова, на № 3 в САЩ, на №1 в Япония, на № 5 в Австралия, на № 2 в Австрия, на № 4 в Канада, на № 3 в Германия и на № 7 в Швейцария.

Новата продукция е записана в Тайланд и Уелс. Чуйте първия официален сингъл "Riot" - на:  https://soundcloud.com/bulletformyvalentine/riot/s-bkNpE

Bullet For My Valentine: Матю Тък (вокали, китара), Майкъл Паджет (китара, вокали), Джейсън Джеймс (бас, вокали) и Майкъл Томас (барабани).

Медиите описват Dorrn като "истински рок от 21 век, с пънк и ню метъл проблясъци". Четворка е предвождана от дама – Джаки, вокал, която основава групата заедно с басиста Бернд Блодорн. Амбициозната банда от Хамбург печели феновете със запомнящи се мелодии, много лични текстове и суперхарактерен женски вокал, преминаващ през различни състояния – от мек и нежен шепот до мощен крясък. Групата твърди, че обича да експериментира и некрекъснато да разширява свите хоризонти.

Sofia Rocks
ще събере за четвърти път в самия център на София рок фенове от цяла България и Балканския полуостров. Фестивалът влезе в историята с паметното шоу на Голямата траш четворка. През 2010 Metallica (Металика), Slayer, Megadeth и Antrax забиха на една сцена като никога до тогава. България не просто стана свидетел на събитието, но то бе предавано лайв за целия свят! Помните, именно нашата дата, част от първия Sofia Rocks, беше избрана за снимки на концертните изпълнения, които милиони фенове гледаха в реално време в киносалони на всички континенти, а целият запис се увековечи в специално DVD по-късно. След траш легендите част от събитието бяха банди като Alice In Chains, Stone Sour, Whitesnake, Guns N Roses, Trivium, Ugly Kid Joe, Kaiser Chiefs, Clawfinger, Manowar, Within Temptation. Rammstein дебютираха на живо пред родна публика именно в афиша на Sofia Rocks 2010.

Билети - в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет", онлайн - чрез www.eventim.bg. Експресна доставка до 2 часа - през www.bgmenu.com

Още групи ще бъдат обявени скоро.

Повече - на:

www.facebook.com/sofiarocksfest

www.becbg.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички