Прогресив метъл от Beyond The Bridge в Картини от една изложба


Прогресив метъл от Beyond The Bridge в Картини от една изложба

3622

Албумът на германската прогресив метъл група Beyond The Bridge - "The Old Man And The Spirit", ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 ч. на 2 февруари.

Веднага след появата си през 2012 формацията силно впечатлява слушателите и музикалната критика, които не скъпят похвали. Всъщност началото на бандата е поставоно през 1999 във Франкфурт на Майн, когато е създадена училищната прогресив рок група Fallout, не оставила обаче ярка диря след себе си.

През 2005 година нейният китарист Peter Degenfeld-Schonburg, завършва университета и замисля концепцията на албума "The Old Man And The Spirit" (или "Старецът и духът")", след което се обръща към пианиста Christopher Tarnow.

"Имаше един момент, току-що бях завършил училище и трябваше да реша какво да правя с живота си, а имах две възможности. Едната бе музиката, свирех на китара отдавна, имах класическа подготовка и се упражнявах наистина усърдно. Другата възможност бе физиката, която винаги е била моя страст и се надявах да науча нещо повече за света и за въпросите, които имах тогава. Повечето от тези въпроси се отнасяха до строежа и възникването на вселената, до квантовата механика и елементарните частици. Музиката ме привличаше много силно, тя ми дава великолепни усещания и аз трябваше да реша какво да правя и как да спогодя Стареца и Духа. Разбирате, че Старецът е музиката и преживяванията, а Духът са знанията, мъдростта и любопитството", споделя Peter, цитиран от водещия на "Картини"-те Сергей Шишов.

Двамата с Christopher измислят структурата на албума и започват да съчиняват текстовете на отделните песни. Канят бас китариста Dominik Stoltzim, но очертанията на проекта стават обозрими едва след включването на продуцента Simon Oberender,с чиято помощ допълват формацията и осигуряват финансирането.

След 3 години студийна работа те представят идеята си за полярните съотношения между човешката сетивност и свръх-аза, представен като Дух, но в женска форма. Тя е олицетворение на цялата мъдрост и знание, които са непостижими за човечеството, обаче е лишена от възможността да чувства. Нейният опонент в образа на Стареца се представя като разочарован бонвиван, изживял множество възходи и падения. Станал разсъдлив с годините, той започва да търси смисъл, логика и обяснение на живота си в колелото на преходността.

В хода на повествованието Духът убеждава Стареца, че няма начин хората сами да преодолеят ограниченията на човешкото възприятие. Тези ограничения могат да се престъпят само с помощта на Духа. Доловила човешкото любопитство, Духът предлага да отговори на всички въпроси на Стареца в замяна на неговите преживявания и чувства, твърде висока цена, тъй като те са неразделно свързани със спомените на Стареца

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички