Вълната S.A.R.S.


Вълната S.A.R.S.

5117

3 фeвруари, неделя вечер. "Строежа".

Това, което прилича на съвсем обикновено приключване на седмицата, за да започне нова...

S.A.R.S. (съкръщение от Sveže Amputirana Ruka Satrijanija, свежо ампутирана рука сатарянина, Joe Satriani, де ). Ска. Реге. Етно. Всичко това не едно място. И, разбира се, хора, които търсят билети. Предгрупа на гостите са Коза Мостра. Сред публиката се усеща напрежението как в края на всяка тяхна  песен се чува "Perspektiva…" (или "Budjav lebac") (мухлясал хляб)…

Гостите се качват на сцената малко преди 22.00. И се започва: "Ratujemo ti i ja", "Mir I ljubav", "Moze i drugacije", "To rade", "Ustaj Brate", "Rakija"...  Вокалът Жарко Ковачевич-Жаре (Zarko Kovacevic) слезе от сцената, взе бутилка ракия, каза "наздраве" и започна с изпълнението на култовото парче "Perspektiva" ("ракию волим дааааааа пием…").

От началото до края на концерта публиката показа, че знае абсолютно всяко парче на бандата. Интересен бе моментът, когато изникна въпросът на какъв език да тече комуникацията - на сръбски или на английски. Отговори публиката: "Ма, брате, причай сръбски…. Не английски! Разумемо! (говори сръбски, не английски, всичко разбираме).

Музикантите от S.A.R.S. са повече от приятно изненадани, защото все пак това е първото им посещение в София. Мисля, че и двете страни останаха повече от доволни. Гостите - защото се заредиха с прекрасна енергия от публиката, а тя - защото получи възможност за близка среща с група, която се раздаде на сцената. До последните атоми на силите си. Именно с цел те да се чувстват прекрасно.

Е, как да пуснем S.A.R.S. без бис!?

Върнахме ги два пъти. Някъде около полунощ фронтменът възкликна: "Вие сте най-прекрасната публика!", и само минути след това се качи за втори бис и да се чуят отново култовата "Budjav Lebac".

Една наистина прекрасна вечер, открила новия сезон от популярната поредица Sunday Art Report. С позитивна енергия, която могат да дадат единствено музиканти с големи сърца и дългогодишен опит. При S.A.R.S. прекрасното излъчване идва отвътре. Те са хора, които се кефят на добрия купон, когато виждат, че публиката е хванала техния вайб. Надяваме се, че следващият им концерт в България ще бъде в по-голямо помещение, защото пред "Строежa" имаше хора, които така и не успяха да влязат.

Едно е сигурно: хората в България приветстват тази забавна банда.

Това не е първият концерт на S.A.R.S., на който аз съм присъствала, но със сигурност ще го запомня като едно от най-добрите шоута, с които започнахме годината.  

Снимки - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички