Лейбълът Facing The Sun триумфира на BG Hip Hop Awards


Лейбълът Facing The Sun триумфира на BG Hip Hop Awards

9411

Facing The Sun, българо-немският лейбъл със седалище в Мюнхен, си тръгна с най-много статуетки – цели 8, от церемонията по връчването на първите награди за рап музика в България BG Hip Hop Awards.

Както MySound.bg нееднократно писа, церемонията се състоя в Rainbow Plaza, София, на 6 февруари. Над 20 участника в различните категории  получиха своите уникални статуетки, на върха на които кристалната звезда с камъни "Сваровски" се превръщаше в атрактивен ланец, който всички победители носеха с гордост.

Артисти на Facing The Sun бяха отличени с награди в най-престижните категории: най-добра група – Ъпсурт, най-добра колаборация - 100 Kила и Лора Караджова, най-добър beatmaker – Криско, специална награда – Young BB Young,  награда на публиката - Лора Караджова и 100 Кила, награда на списание "Хайлайф" - Криско, най-успешен рапър – 100 Кила и най-успешен лейбъл - Facing The Sun.

Наградата за компанията получи двигателят на лейбъла - Флориан Фалтенбахер, който се качи на сцената и започна на български с "Добър вечер, България…", преди да превключи на родния си немски и да накара публиката да се оглежда объркано. "Благодаря на всички, които ни подкрепяха и на Мария (Бонева- б.р.) за прекрасното събитие”, гласеше преводът, а за финал си остави превърналата се в лафа на вечерта фраза:"Hip-hop ist Beton". Пълната маса с награди не изненада никого – все пак клиповете на Fäcing The Sun са сред най-големите хитове на изминалата година с над 20 милиона гледания в официалните канали на лейбъла в YouTube и Vbox7, а абонатите им са над 30 000, припомни Тео Чепилов, сред пиарите на лейбъла.

Актуалният Бобо (Bobo) отвя конкуренцията в лицето на Ангел и Мойсей, Били Хлапето, Dim4ou и F.O., побеждавайки в категорията за пробив на 2012.

Рапърът Alex P разкри тайнствената звезда в шоуто си по време на церемонията - поп-фолк певицата Анелия. Появата на мегазвездата рамо до рамо с едно от знаковите имена в родния рап през последните 15 години, взриви феновете на черната музика и представителите на медиите в залата. Суперуспешната изпълнителка разби публиката с абсолютно неочакваната си поява на сцената на най-голямото музикално събитие, събрало звездите на хип-хопа от цялата страна. Освен с уникалното си изпълнение в ексклузивен рап дует с Alex P, Анелия предизвика истински фурор и със своята неузнаваема и бляскава хип-хоп визия - експериментална и тотално различна от досегашния ѝ познат имидж. Напълно в унисон с нейния ефектен стайлинг, бившият модел Alex P спря дъха на фенките, появявайки се на церемонията в небрежно елегантен костюм и по-секси от всякога. Вечерта на наградите бе повече от успешна за изпълнителя, след като именно той грабна и статуетката за най-добро МС за 2012, връчена му лично от DJ Станчо.

Участието на Анелия в гангста рап стайл хита "Музика" е по специална покана на самия Alex P, а съвместната им изява загатна за предстоящ голям музикален проект между двамата. Популярният столичен рапър, изявявал се и като боец от масовката в холивудската продукция "Троя", редом до звезди като Брат Пи например, готви тайна революция след броени седмици. Той работи всекидневно по нов, уникален по рода си рап проект в България, който ще се доближава до американските продукции и ще поднесе на хип-хоп феновете големи изненади, издават от мениджмънта на изпълнителя. Специален гост на събитието беше американската звезда Sisqо.

Анелия успя да се срещне лично с иметиния изпълнител в бекстейджа. Още с появата си зад кулисите родната звезда направи впечатление на мениджъра на Sisqo, който веднага се запозна с нея. След изпълнението си Анелия бе поканена в личната гримьорна на световната звезда. Двамата изразиха взаимните си добри впечатления.

"Sisqo има изключителна енергия на сцената и съм поласкана от това, че сам избра да се запознаем. Очарована съм от отношението му към мен", сподели Анелия.


Отличниците 2012:

Пробив на годината - Бобо

Най-добра група - Ъпсурт

Най-добро MC - Alex P

Най-добър R'n'B артист - Lexus

Най-успешен рапър - 100 Кила

Песен - "Дим да ме няма" (Графа, Бобо, Печенката)

Най-успешен лейбъл - Facing The Sun

Най-добра колаборация - 100 Кила и Лора Караджова

Най-добър режисьор на видеоклип - Павлин Иванов - Bashmotion

Летен хит - "Дим да ме няма" (Графа, Бобо, Печенката)

Любим DJ/Selector на България - DJ Ray Bon

Най-успешен тур - Coca Cola Happy Energy Tour

Най-добър клуб за черни партита - Sugar

Най-добра Hip Hop Dance формация - Makosa Nostra Family

Най-добър денс балет - Нова

Най-добър reggae/dancehall артист/група - Jahmmi Youth

Специални награди от организаторите и партньорите на събитието:

Най-добър Beatmaker – Krisko Beatz

Хуманитарна награда за влияние чрез хип-хоп културата – Ghetto Productions

Награда за влияние над хип-хоп културата – Big Sha

Най-гледан клип в ефира на The Voice – "Башмайсторска"

Награда за принос за българската хип-хоп култура в световен мащаб – Печенката и Skiller

Успешен клуб, подкрепящ хип-хоп културата – Tequila

Специална награда на Dary Travel – Young BB Young

Най-успешен общ проект със световна звезда – Big Sha & DMX – "The Boy Go Off"

Специална награда на "Хайлайф" - Фейсбук – Криско

Награда на публиката – 100 Кила и Лора Караджова

Снимки от церемонията - в секцията "Галерия"
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички