Ангел Заберски и Brazz Association с Орлин Павлов в Студио 5


Ангел Заберски и Brazz Association с Орлин Павлов в Студио 5

4281

Традицията истински биг бенд да свири в столичния клуб Студио 5 продължава с неуморните солисти на Ангел Заберски-син и неговата Брас асоциация.

Джазмените ще представят най-новите пиеси на Ачо от 22.30 ч. на 23 февруари, събота. Формацията е концертирала с De Phazz, редовно се изявява в афишите на фестивалите Sofia Jazz Peak и "Аполония", реализирала е концертен запис за БНТ в НДК (реж. Моника Якимова), като не спира да изнася концерти на сцената в  Sofia Live Club и Студио 5. Първият концерт на групата се състои на сцената на Националното музикално училище - сцена "Нова Академия".
 
Бендът реализира концертно турне в Италия с гост-диригент, изпълнявайки музиката на Бърнстейн и Дюк Елингтън. Първият студиен запис е вече факт, осъществен в Sofia Live Club (за първи път заведението се използва като звукозаписно студио). 9 пиеси, специално композирани и аранжирани за формацията от Ангел Заберски на (снимката), който е и лидер на оркестъра, и аранжименти на два джаз стандарта - "Alone Together", "Little Sunflower", които ще влязат в новия албум на формацията. За тонрежисьор е поканен Ален Хаджистефанов от Скопие.

Музикалната ръкавица, джентълменски хвърлена от Ангел Заберски и неговата формация, беше поета ловко и с удоволствие, от едно от най-обичаните лица от родната джаз и поп сцена - Орлин Павлов.

Този път изпълнителят е приготвил необичаен (за него) репертоар, част от който са джаз класиките "All The Way", "Almost Like Being In Love", "Angel Eyes", "Call Me Irresponsible", "Night And Day" и "Fly Me To The Moon" - за красив музикален завършек на съботната вечер

С оркестъра са свирили и Петър Момчев-сакс, Тодор Цачев-баритон сакс, Митко Димитров-удрни, Владимир Митин-тромпет, Цветан Троянски-тромбон, а зад микрофона са се изявявали Хилда Казасян, Петър Салчев, Камелия Тодорова и Васил Петров.

Вход: 15 лв.


Репертоар стяга и Acoustic Beatles Project, ексклузивно за Студио 5. Рециталът е обявен за 22.30 ч. на 22 февруари, петък.

Вход: 10 лв.

Китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов, Венко Поромански - бивш барабанист на група Те, Дони и Коцето-Калки ще влязат в ролите на Джон, Ринго, Пол и Джордж, макар и само за една вечер. Песните, които ще прозвучат, отдавна са класика. Сетът ще е акустичен, а шедьоврите на Ливърпулската четворка - поднесени  различно от оригиналите. Дори с коренно променени аранжименти.

Славчо ще е не само китарист, но и ще пее. Венко ще свири на барабани, Дони е вокал, бас китара и пиано, а Коцето-Калки ще комбинира пеенето и китарата с флейта, интерпретирайки вечните хитове на Битълс (The Beatles).

Билети на касите в Студио 5, НДК, и онлайн на www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички