Книга за джънгъла на Ragga Muffin. Намерени в превода


Книга за джънгъла на Ragga Muffin. Намерени в превода

4743

Дори да дръзнеш да забравиш, днешното съдържание на социалните мрежи красноречиво напомня, че е дошло времето, свързано с преминаване на граници.

Работната седмица свършва,  почивните дни нахлуват рязко. Петък е! Сред всички криви картинки, посипани с бира и други благини, които са споделени в пространството, едни от основните коментирани теми са за събитията, съпровождащи нощната обстановка.

Нашата дестинация е първият за 2013 Ragga Muffin, който отново се провежда в Mixtape 5. Интересно съвпадение този път бе, че в малката зала на клуба по същото време имаше реге, денсхол парти с гости от Гърция в лицето на Blend Mishkin. Общо взето, духът на вечерта се определяше от позитивни емоции, разляти в голям обхват от стилове с общи корени.

Side A! Всеки, който знае защо е дошъл, очаква реге, рага и най-вече джънгъл. Конкретно: промото на "Snakekillah", съвместен проект на Krivak и Charoday от In Da Jungle Recordings /Chronic Vibez и великотърновския изпълнител NRG_D.

Получихме от всичко. По много!

Старт на събитието даде талантливият KinDread от RootsRocket Label. Неговият албум "Дом" е едно от нещата, които влизат в графата "най-добри" за отминалата година. Изцяло продуциран от него  - лириките, настроението, бек вокалите и основният глас в проекта, са много прецизно и симпатично изпълнени.

Тази вечер той предложи приятен, въвеждащ реге сет, с който определено предразположи прииждащите да се отпуснат. Ескалацията се усети с напредването на времето, както предвиждаше и лайнъп-ът.

SAVA (САВА) застъпва зад пулта, съпроводен от Kappa Irie. На много партита именно той е обявен за техен "домакин". Този път - също. След кратко наблюдение върху изпълненията и сценичното му поведение, веднага разбираме защо. Kappa е способен да пасне на много от диджеите и другите емсита, които се "въртят" в този стил. Той е широкоскроен артист, когото  с удоволствие и гледаш, и слушаш. Двамата със SAVA имат няколко засечки на сцена, които винаги стигат до музикални летежи из електронните стилове.

Непознат ме заговаря. Пита харесва ли ми музиката. "Има ли, според теб, разлика между реге и рага?" и "Какво слушаме в момента?". Докато осъзная как да реагирам на създалата се ситуация, Krivak, Charoday и NRG_D се появяват под светлините на прожекторите. Чудесен момент, в който предвидливо да съсредоточа вниманието си към екраните и да отговоря кратко: "следва джънгъл"!

Без да губят време, обявяват промоцията на "Snakekillah" и народът се преразпределя. Като в клубно кино. Все пак, знаем, че видеото е дело на 140 Ideas, а от тях можем да очакваме само оригиналност и професионализъм.

Своеобразна книга за джунглата/джънгъла се отваря и на страниците й започва да се вие рисувана кобра. Ами да, 2013 е годината на змията! Суперкреативно и интересно, точно както си го представяхме. Колко ли време е отнело създаването на подобен проект, можем само да гадаем. Със сигурност обаче отчитаме труда им и отправяме едно събирателно "Браво!" към замесените.

В случай, че някой е пропуснал да чуе музиката, ни се предоставя моментална възможност с живо изпълнение на парчето. Носещо бързо темпо, подплатено със симпатично пиано и заплашителни бавни моменти, водещи до основната мелодия. Отгоре Nrg_D умело танцува с думи и ритъм. Добавям го в плейлистата си, веднъж към "българска музика", плюс още една отметка - в "любими".
 
Krivak и Charoday, както винаги b2b, ни въвличат все по-навътре в гъстата растителност на тяхната музикална джунгла. Сетът им включва разновидни джънгъл парчета, украсени с увивни звуци и тревнозелен оттенък. В комбинация с NRG_D, ни държаха подскачащи, на сантиметри от земята в продължение на повече от час. Естествено, чухме и суперлюбимата ни "Concrete Jungle", родена от същия състав артисти.

Wicked, wicked, bulgarian jungle Is massive!

Следващите на сцената са Xonic, отново SAVA и Kappa Irie. Горното твърдение се потвърждава с ексклузивния дъбплейт от General Levy, направен специално за ZionLionz Crew.

"A friend in need's a friend indeed", но знаем още, че "а friend with weed is better". Що се отнася до реге, рага, денсхол, джънгъл сцената у нас, то тя също има много приятели. Ранните часове приютиха Biso от Rebelites, Nrg_D, Kappa Irie, Xonic, SAVA, които обменяха настроение и вибрации, предавайки ги на неуморната танцуваща публика отпред.

"Someone is Christian, someone Buddhist, but I, I'm Junglist ... KEEP IT LOUD".
 
И така, чак до сутринта!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички