Оратница – от Гърция, през България за Малайзия


Оратница – от Гърция, през България за Малайзия

5529

След паметното представяне на дебютния си албум, което счупи рекорда по вместимост и законите на гравитацията и геометрията с едно запомнящо се хоро, група Оратница отново се завръща в дома на качествената уърлд и джаз музика – Студио 5.

На 17 март от 22.00 часа, заедно с прочутите музиканти от Кипри, формацията ще представи обновения си репертоар, включващ парчета от едноименния й албум, както и няколко чисто нови песни.

Групата ще пристигне на събитието директно след участието си на гръцкия Balkan Festival в Солун, който представя млади етно музиканти от Балканите всяка година. Дни по-късно Оратница и Кипри заминават на Фестивала за световна музика на остров Пенанг, Малайзия (Penang World Music Festivalwww.penangworldmusic.gov.my ), който ще се проведе между 30 и 31 март в парк "Куери", Ботаническите градини на острова, организиран ежегодно от Държавната дирекция за развитие на туризма и културата. На сцената на екзотичното място българската музика ще бъде представена редом с изпълнители от цял свят - Южна Америка, Гвинея-Басау, Индонезия, Иран, Португалия, Гърция, Бразилия, Филипините и други. Публиката ще бъде част от автентично мизикално преживяване, представящо микс от традиционна и модерна музика на глобално ниво. В дневната програма на проявата са предвидени и музикални ателиета, по време на които Оратница и Кипри ще запознаят посетителите с музиката и специфичните си инструменти и техника на свирене и пеене.

В последните две години музиката на Оратница е представяна на живо на няколко международни фестивала, музикални панаири и е звучала в ефира на десетки радио предавания на няколко континента. Още с излизането си, дебютът на групата получи възторжени ревюта в авторитетни международни музикални списания (fRoots, FolkForum, Songlines и други), а с началото на дистрибуцията му в Западна Европа се появиха похвали и в белгийски и холандски медии като Agenda Magazine, Тropicalidad.be и Musicframes.nl. например.

Междувременно фен-базата на Оратница и в България расте - тя се превърна в любима група на няколко поколения, които с музиката им си припомнят красотата на родния фолклор, допълнена от съвременни жанрове и оригинална авторска интерпретация.

Танцуването на хоро и пеенето са задължителни за всички изяви на Оратница - и на сцената, и пред нея.

Вход за Студио 5: 10 лева.

"Витоша":
http://www.youtube.com/watch?v=LbkwCV0-Qk8

Intro:
http://www.youtube.com/watch?v=ntDPmX7Q-_U

Оратница във Facebook:

http://www.facebook.com/oratnitza

Fusion Embassy във Facebook:
http://www.facebook.com/fusionembassy

Безплатен даунлоуд:
http://soundcloud.com/tim-13/mari-mariiko

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички