Българското музикално торнадо Валери Димчев трио покори Германия


Българското музикално торнадо Валери Димчев трио покори Германия

6116

Турнето на етно/фолк Валери Димчев трио стартира изключително успешно в Германия на 6 март.

Валери Димчев - тамбура, неговата съпруга и фолклорна певица - Десислава Димчева и кавалджията Лъчезар Стаматов, изнесоха концерти на сцените на ДжазшмиедеДюселдорф, БротфабрикБон, в Музея на чуждестранната култура в Санкт АугустинТраузимер Марина  - Бергкамен, Кампус КемпенКемпен, Домфорум на катедралата в Кьолн (на снимката), театър "Тео Отто" – Ремшейд, в Държавния театър в Гютерслох и Алте Синагога в Мешеде.

Турнето продължава на 19 март в ЛутеркирхеХамм, 21 март в ЛутерстифтВупертал, 22 март БлеккирхеГелсенкирхен и на 23 март в театър "Молиер" в столицата на ЕвропаБрюксел (Белгия).

Организатори на турнето (част от проекта Клангкосмос) са "Алба Култур" – Германия, представлявана от известната западногерманска продуцентка Биргит Еллингхаус и международна арт мрежа Скендерман. През септември 2011 по време на международния арт форум БезГраници, съорганизиран от Скендерман, госпожа Еллингхаус хареса музикалното представяне на Валери Димчев и поканата за турнето дойде не след дълго. Трябва да се отбележи, че БезГраници е едно от малкото музикални събития в България, което освен арт фестивал е също така и култиватор за международни арт проекти и за популяризиране българската фолк/етно музика по света. Сърдечно благодарим на продуцента на форума: г-н Огнян Спасов от Стопанска КамараВарна, благодарение на който това събитие продължава своята успешна мисия, отбелязват  организаторите.

Тази година БезГраници ще се проведе в курортен комплекс "Албена"на 13,14 и 15 септември. Очакват се между 12 и 15 етно формации от България и света.  

Откъси от концертите и топлото посрещане на групата можете да видите на следните адреси в YouTube (от Дюселдорф, Бон и Санкт Аугустин)

http://www.youtube.com/watch?v=ScbqlBj9hJQ
http://www.youtube.com/watch?v=glX6ZC1tzng
http://www.youtube.com/watch?v=yv1N39SBMDc

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички