Инди рок, блус и любов в новата песен на Tube Hedzzz - Аз и ти


Инди рок, блус и любов в новата песен на Tube Hedzzz - Аз и ти

4412

След първата си песен и видеоклип "I Am Not Afraid", родната банда Tube Hedzzz е готова с втория сингъл от предстоящия си албум.

"Аз и ти" е с български текст и ще прозвучи ексклузивно по БГ Радио на 20 март. Песента на суперформацията, която отдавна привлече вниманието на MySound.bg, ще направи премиерата на новото парче в предаването "Любими песни за любими хора" тази сряда, от 18.30 часа.

Изпълнението е в типичния за формацията рок-ен-рол, съчетаващ сурови китари и запомняща се мелодия. За него авторът на текста и музиката Ангел Дюлгеров казва: "Това е първата ни песен на български. Една сутрин просто седнах и я написах. Текстът е свързан с неща, които съм преживял и пожелавам на всеки да изживее. Първо я записах само с акустична китара и глас, но като я засвирихме на репетиции, рок-ен-ролът в нас проговори и стана ясно, че ще се записват барабани и бас. Така нещата си дойдоха на мястото".   

Tube Hedzzz са българска инди рок банда с членове Ангел Дюлгеров (китарa, вокал), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани). Тримата свирят заедно и поотделно с доста различни по стил артисти и групи – от Йълдъз Ибрахимова, J.P.3, Зона Ц и Стефан Вълдобрев (Еко), през Орлин Павлов, Любо, Rubikub и Миленита (Ангел), до Дичо и V.O.XX, Bobo Аnd Тhe Gang и Алекс Жекова (Росен). Това, което ги обединява в този проект, обаче е любовта към суровата енергия на класическия блус и рок-ен-рол и желанието да я пресъздадат през собствената си призма.

Резултатът е студийният дебют "Back To The Bluezzz" - съвременен рок албум, съдържащ 14 парчета по музика и текстове на Ангел Дюлгеров и аранжименти на Tube Hedzzz, чиято премиера ще се състои с концерти в пловдивския клуб "Петното" на 29 март в столичния Backstage на 31 март.

Седмица преди официалната поява на "To The Bluezzz" ще бъде представен и клипът на "Аз и ти" (реж. Адриана Янкулова, оператор Лора Мушева).

Подробности за него – скоро!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички