Фолклорен четвъртък в Студио 5


Фолклорен четвъртък в Студио 5

4679

Етно вечер (Етно Night) предстои в столичния клуб Студио 5 от 21.00 ч. на 21 март.

Вход 10 лв.

По време на Етно+ ще прозвучат интерпретации на вечни български народни песни, изкусно поднесени от Милена Караджова – вокал, Христина Белева – гъдулка, Петър Миланов – китара, тамбулир,  и Петър Йорданов-Бъни – кахон.
 
В основата на това интересно музикално пътешествие е виртуозното инструментално дуо Белева-Миланов, с докосващата с нежност песен на Милена и харизматичното присъствие на перуанския кахон, който е във владенията на Бъни. Българското традиционно звучене, примесено реге, танго и самба.
 Проектът е подготвил изненада, която няма да видите на друго място. Художникът Христо Тренев ще прави асоциативни рисунки на прима виста. Какво ще нарисува той и защо има "плюс" след Етно, може да разберете само на място, обясняват организаторите.

Преди Етно+ е концертът на Славей (на снимката). Началото на изявата на един от най-гласовитите квартети в България е 18.30 ч. Вход: 10 лв.

Създател на тази изключителна формация е една от емблематичните ни народни певици – покойната вече Надка Караджова. А ето и кои са четирите нейни славея: Лиляна Галевска, интерпретираща уникално трънските песни: Марияна Лютова с най-ниския родопски контраалтов глас в България, Светла Караджова - вокален проподавател в СУ "Климент Охридски”, и новата певица - Кристина Карамфилова, докторант по музика с прекрасен граовски глас.

Създаден през далечната 1991, квартетът изнася многобройни концерти на едни от най-престижните сцени на Стария континент, Америка, Азия и Африка. Формацията има издадени 18 самостоятелни албума в България и 3 диска, записани в Токио (Япония). Изпълнителките са участвали в хитовите песни на дует Ритон - "Болка от любов", и "Грешница на любовта" на Лили Иванова.

Билети - на касите в Студио 5, НДК и оналйн чрез www.ticketstream.bg и www.ticktplus.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички