Acid Folk Five представя Змейова невеста


Acid Folk Five представя Змейова невеста

4625

Самобитната българска формация Acid Folk Five (AFF) е готова с дебютния си проект.

Премиерата на албума "Змейова невеста" ще се състои в столичния клуб Студио 5 от 22.00 часа на 31 март.

Проектът е основан върху традиционни фолклорни мотиви и авторска музика. Композиторът Иво Паунов (сакс, кавал) и певицата Екатерина Ангелова съчетават фолк, фънк и джаз по уникален начин, който разграничава Acid Folk Five от етно-джаз групите и сватбените оркестри, типични за региона. Както MySound.bg отдавна обърна внимание, музикантите са сред едни от най-оригиналните съвременни носители на балканската фолклорна традиция.

Паунов, автор на музиката и продуцент на албума, е учил музика в Канада. Там си има собствена група - Афродизиак, а у нас е начело на петорката.
Композирал е музика за компютърни игри и куп филми (като "Георги и пеперудите" и "Момчето, което беше цар"), а в музикалните му проекти са се забърквали Мишо Йосифов, Теодосий Спасов, Христо Йоцов и други.

Наследница на поколения народни певици, Екатерина е участвала във фолклорен камерен състав с диригент Павлина Бедрова и хор Големите български гласове, с които е част от проект на известния швейцарски пианист Patrick Muller. Като вокален изпълнител взема участие в maProject в рамките на специалната програма "Вилнюс – европейска столица на културата", както и в българо-каталунския проект The Ancient Sound Оf Тhe Black Sea & Mediterranean, реализиран в Аграмунт.

Петорката включва:

Екатерина Ангелова - вокал
Иво Паунов - сакс, кавал
Георги Петров - пиано
Димитър Карамфилов - бас
Филип Ернстинг (Германия) - барабани

Специално гост участие: Калин Вельов - перкусии

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички