Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Singin N Swingin с Мира Кацарова


Singin N Swingin с Мира Кацарова

4978

На 2 април Мирослава Кацарова ще даде начало на новия си концертен проект Singin ‘n’ Swingin’, който ще бъде представен на открити и закрити сцени в София, Пловдив и Варна, с поредица от 9 различни събития от април до юли.

Съвпадението с едноименното ѝ радиопредаване за вокален джаз не е случайно - в концертите Singin ‘n’ Swingin’ целта отново е среща с музиката на най-добрите имена от световната сцена, като този път тя е изпълнена на живо, с много любов от Мира Кацарова, Веселин Веселинов-Еко, Мирослав Турийски и Христо Йоцов.

Първата изява на екзотичната Мира е в Sofia Live Club от 20.00 ч. Вход свободен.

Музикалната селекция на Singin ‘n’ Swingin’ е направена с изключително отношение и лично чувство. В нея са емблематичната "Smile" на Чарли Чаплин, мечтателната "Butterfly” на Хърби Хенкок, красивият и много магнетичен суинг на Коул Портър, самобитният и еклектичен блус на Хорас Силвър...

В сетлиста е и песен-закачка, чийто текст е написан на френски език от любимия на Мира Борис Виан, а по-късно е изпълнена от самия френски писател в компанията на Нюорлеански биг бенд. Тя се нарича "Je bois systematiquement...", или "Пия систематично..."

Всички аранжименти са дело на музикантите в джаз триото, като някои от песните са аранжирани модернистично, а други следват романтичната линия на класическото звучене.

И за да бъде още по-пълно удоволствието от срещите със Singin ‘n’ Swingin’ , Мира ще разказва интересни истории и факти за отделните изпълнения и техните автори, както и за всичко онова, което прави посланията на джаза толкова лични и в същото време универсално разбираеми.

В Singin ‘n’ Swingin’ черно-бялата естетика и сладката носталгия по отминалите златни години на джаза, от времето на американските задимени клубове и романтични нощи, ще се смеси с атмосферата на филмовата музика, с едни от най-открояващите се имена в съвременната джаз сцена и модерният прочит на емблематични пиеси.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички