Dub Pistols в Sofia Live Club: отстрел небреже


Dub Pistols в Sofia Live Club: отстрел небреже

4487

Време за The ReelFeel.

Sofia Live Club, 6 април. На сцената, знаете: Дъб (модаф***ин) Пистълс (Dub Pistols).

А сега - детайли.

Тълпа мераклии (разбирайте - мноооооооооооого хора) са се струпали в подлеза на НДК. Часът минава 22.00, а настроението е 6+ и нещо по шестобалната система. Dub Pistols - при това бендът нацяло, като част от своето европейско турне.

Събота вечер. Нощта е млада, ние - също (все още). Тананикаме си песни с рага-денс мотив и заДЪБ-яваме целенасочено. Същевременно помагаме на едни девойки да се справят с ментата си. Успяваме. Влизаме някакси...

Бари Ашуорд (Barry Ashworth) и компания, в лицето на новото попълнение на бенда - MС Darrison, плюс обичайните запозодрен, се вясват уж небреже. Липсваше само Rodney P, но много емсита на едно място... не е нахубаво. Целокупното фенство вече е окупирало челните позиции и си умира от кеф предварително. Ние също сме на фронта. Пред нас е Dub Pistols Live Band, настръхнали за тая взривоопасна смес от дръм-ен-бейс, хип-хоп, дъб, реге, биг бийт, денс а защо не и пънк (пример - https://www.youtube.com/watch?v=E7qo7Ppf3Go). Тези момчета определено правят уикенда ни мръсен (чуйте "Mucky Weekend" с Rodney P, за да започнем да говорим на един език).

Топли вълни. Мегапарти mood. Това е магията Dub Pistols. Плюс какво ли още не, всъщност. Гостите ни помогнаха да избягаме от скучните всекидневни разсъждения още с трака "Running From The Thoughts", призоваха Сенси, милия, с вокално-инструменталната творба "Ganja", вдигнаха ни с какво ли не и не на последно ни оставиха още по-влюбени в добрата музика с "I'm In Love". Имаше и други (спомените още отекват забавено и "заДъбило" в съзнанието ми). А и нали знаете, хората са родени на този свят, за да чувстват и да се докосват до красивото (в случая - музиката). Не да водят хроники.

Имахме шанса да си поговорим с "мотора" на групата Бари (бивш музикален промоутър), който съвсем очаквано се оказа суперсвестен и земен пич. Правел го заради любовта си към музиката. Едно гигантско ЕВАЛА. Направо и накратко. Друго не знам какво да ви кажа... Освен следното:

Ако има някой, който цени хубавата, разнообразна, различна и едновременно с това прекрасно пасваща на ухото (в стил - "влиза-като-у-дома-си) музика, и този някой е проспал шоуто на Дъб Пистълс в Sofia Live Club, значи... е пропуснал безвъзвратно и един безценен спомен от живота си, а последният негов такъв занапред ще бъде с поне една идея по-безсмислен и пуст. Честно. И тук дори не говорим само за утвърдените хитове на групата. Потърсете в тубата последния албум на ветераните - "Worshipping The Dollar". Пуснете си го и дайте ухо внимателно. Харесва ли ви? "Rub А Dub", "New Skank", "Rock Steady", "Countermeasure", "Gunshot" бяха изпълнени на живо (по спомен на автора, непретендиращ за крайна обективност). А момчетата определено дадоха всичко от себе си. По едно време някой искаше кратка пауза, но дори и в този момент емсито - MC Darrison (роден като Daniel Harrison), и барабанистът не позволиха темпото да спадне дори за секунда. 100 % pure (чист) талант с фрийстайл маниери. Не говорим за хора, които претендират да се звездеят, а за истински артисти, които с музиката си играят. А резултатът от тази игра е недостижим кеф, разпространяващ се акустично в 3D-пространството. Ако не вярвате - попитайте някой приятел, бил на този концерт.

Не вярвам по въпроса да има две мнения.

Снимки на Соня Георгиева - в секцията "Галерия".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички