Във вихъра на 1000Мods и Obsidian Sea


Във вихъра на 1000Мods и Obsidian Sea

4199

Добре дошли в паралелната действителност!

Този път ще предложа сдържан и кратък репортаж. Но не и служебен, никога. Ще поднеса информацията, като се надявам да си направете изводи и следващия път да си вдигнете задниците да видите що за банди са тези, що за стил е това, вместо да се измъквате с дежурното "Какви са па тия, не ги знам, не съм ги чувал/а.)".
 
Не, не мрънкам, просто споделям, че ми се ще феновете да са малко по-отворени към нови банди. Концертът на 1000Moods + съпорт не само че не представя комерсиални артисти, но и не гони такива цели. Цялото търчане на организаторите е за единия кеф да се случи и да се подкрепи сцената. Да, знам, че за  немалко от вас това звучи имагинерно и нереално, но е факт. Разберете, има и такива хора! Добре познаваме Хамиша от Rawk’n’Roll… (Ивайло Александров, автор и на MySound.bg - б.р.)

Така, четвъртък е, бачкаме до 19.00 ч. Слизаме до Mixtape5, накъм малката зала в клуба. Но няма защо да бързаме - нещата са с лежерен маниер. Готови сме да се подложим на поредната доза музикална терапия за отделяне на духа от тялото – тяло, уморено от работа, тяло, чийто сетива искат да забравят за този свят.

Obsidian Sea умело помагат на това упражнение. Влизат добре. Те са млада  формация, която - може да се каже, е изолирано явление в родната сцена, или поне беше до преди две месеца, когато Upyr се появиха и задуумиха. Тези тук са малко по-друг дуум, по-едновремешен и с пеене тип Saint Vitus. Дефакто триото представи дебютния си албум "Between Two Deserts", който излезе преди няколко дена. Свирят с видимо леко притеснение, но обратната връзка им дава самочувствие – публиката е малко, но е качествена. Мястото е подбрано добре, защото интимната атмосфера на малката зала на Mixtape5 осигурява топлината и възможността за близък контакт между музиканти и фенове, които са чарът на подобен род концерти.

След стартовите бири и полюшкването в мрачните дебри на Obsidian Sea, иде ред на гостите от Гърция. Това не е първият концерт на бандата у нас, но първи за мен. Наясно съм, че в Гърция тази сцена е силна и привлича доста последователи, така че няма съмнение: 1000Mods знаят какво правят. Коват стоунър, в който влагат много сърце и това се усеща. Хората пред сцената знаят за какво иде реч и хич не си пестят и виковете, и куфеенето. Аз също, а сега ме питайте защо ме боли врата и как утре ще се извинявам на Пьотър от Вейдър (Vader), че никаква ме няма в хедбенга…

Гърците са доста добри музиканти и дългите им транс композиции са пипнати. Имат няколко хита, които изтръгват яки крясъци от вече наелекртизираната тълпа. Определено вече имат фенове у нас. Това не е чудно, защото дебютният албум "Supervan Vacation" печели такива лесно, но на концерт можеш да се докоснеш по-живо до емоцията на музиката на тази фъзи банда.

Докато в екипа на Rawka-а са такива ентусиасти и полагат подобни усилия с идеална цел, ще гледаме и такива концерти у нас. Амин!

В неделя сме на Siena Root като поредно доказателство за това.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички