Елица Тодорова и Стоян Янкулов отпаднаха от Евровизия


Елица Тодорова и Стоян Янкулов отпаднаха от Евровизия

4101

Песента на българския дует Елица Тодорова и Стоян Янкулов "Само шампиони" не успя да се класира за финалите на международния песенен конкурс "Евровизия" 2013, чийто втори полуфинал се проведе в Малмьо, Швеция, на 16 май.

Българските представители не събраха достатъчно подкрепа, за да продължат по-напред в надпреварата. За финала се класираха изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция. Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия отидоха след първия полуфинал на 14 май.

Стоян и Елица се изявиха под  N 7. Те представиха ефектно и професионално "Само шампиони" с три беквокалистки - народни певици в носии и гайдар с татуировка на гърдите и шапка на рапър. Към края на изпълнението на сцената се появи мъж с кукерска маска.Тодорова демонстрира много добра вокална форма, а със Стунджи за пореден път се проявиха като владетели на ударните инструменти и на ритъма.

Изпълнението завърши с излизането на дуета в предната част на сцената, където Стунджи с тъпан акомпанираше на певицата, която танцуваше ръченица боса.

"Обичаме ви, Европа", провикна се Елица на английски в края на изявата към многохилядната публика в "Малмьо арена" и изтръгна аплодисментите на препълнената зала.

Песните се оценяват по смесена система тази година. На полуфиналите със зрителски вот се избират девет от предложенията, а десетото е избор от общия сбор от гласовете на националните журита във всяка участваща страна. На финала резултатът се определя от сбора между всички гласували зрители и гласовете на селекционните комисии във всяка страна, като съотношението е 50% зрители - 50% жури. Тази система е въведена през 2009.

Както MySound.bg вече писа, 58-то издание на най-големия музикален конкурс в Европа се провежда между 14 и 18 май.

Loreen спечели надпреварата за "Евровизия" 2012 с песента "Euphoria", след като събра 372 точки, осигурявайки домакинството на Швеция на настоящето издание на фестивала.

БНТ ще предаде на живо от 22.00 ч. големия финал на "Евровизия" 2013 на 18 май.

На него ще се изявят представителите на 26 страни. Освен 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. "Голяма петица", а именно Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия.

Песента "Кисмет", която трябваше да представи България тази година, бе изтеглена от участие заради неуредени авторски права. Вместо нея тандемът изпълни "Само шампиони", която се класира втора по вота на българските зрители.

Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до сега. Тяхната песен "Вода" се класира на пето място в надпреварата през 2007.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички