Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

С Tape Five разнообразието е гарантирано!


С Tape Five разнообразието е гарантирано!

4237

Не минава много време от поредното издание на Smuglers Swing Club и танцуваме под любимите звуци от The Smugglers Collective отново.

Този път обаче отговорници за това са Art Studio, мястото е Sofia Live Club, а причината е гостуването на Tape Five – един прекрасен начин да приключим месец май!

Maлко по-рано вечерта установих, че нощта ще е някак интернационална – една от приятелките ми, с които посетихме събитието, е с персийски корени, другата – с арменски, музикантите са германци и са на наша земя. Както някой мъдро е казал, музиката, наред с любовта, е универсалният език, така и всички пъстри разновидности от хора се понесоха по нотите на преливащите стилово изпълнения. Групата представи песни от последния си албум "Swing Patrol", както други - от предишните.

Сякаш за да заявят гостуването си, първата песен, която ни представиха, бе "A Cool Cat In Town". Сравнение с други подобни събития, може би публиката бе някак срамежлива, тъй като се наложи вокалистката да подканва няколко пъти, докато се запълни пространството пред сцената, но с всеки следващ акорд дансингът се раздвижи както си трябва. От суингърски стъпки с "Dixie Buscuit" се завъртяхме към нежно танго, и "Senoritа Bonita", изтъкана от латино ритми.

Интерпретацията на прекрасната и вечна "Summertime" ни пренесе в още по-друга амтосфера – може би плаж, залез, цветя в косите... Романтика струеше от "Ice From Russia" и докато се настроим да влезем, останем и излезем от картинката, отново сме в черно-белите филми с цветни емоции. На фона на "Bunga Book" танцьорите от Lindy Hop Bulgaria отново ни накараха тайничко да завиждаме за страхотните им умения, но няма как да е с друго, освен с позитивност, с целия този заряд, който носят. Много ми хареса и как вокалистката на няколко пъти се обръщаше към бенда и питаше публиката: "Е, не са ли прекрасни?".
 
С бързия ритъм на "Madame Coquette" и "Geraldines Routine" артистите ни поведоха към финалните акорди на вечерта и бисовете. "Няма как да не изпълним "Bad Boy, Good Man" тук, в София", заяви игриво певицата.

И не след дълго с отшумяващите овации ни оставиха в ловките ръце на Смъглърите.

Снимки на Дара Кръстич - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички