Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Имeнити рокаджии в новия албум The Mystery Of Time на Avantasia

08.06.2013   MySound.bg
Обложката на албума

Имeнити рок вокалисти участват в чисто новия албум на Avantasia - "The Mystery Of Time", чиято световна премиера се състоя на 29 март 2013.

Това е дискът, който ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт” на БНР, в събота, 8 юни, след новините от 21.00 ч.

Композиторът и певец Tobias Sammet е добре познато име в рок средите – става известен още през 1992 като вокалист и автор на песни на групата Edguy (няколко пъти гостувала у нас). През 1999 той създава нов успешен проект - Tobias Sammet's Avantasia, със замисъл да представя рок опери с участието на Alice Cooper, Klaus Meine и Rudolf Schenker (от Scorpions), членове на групите Kiss, Mr. Big, Magnum, Helloween, Uriah Heep, Rainbow и т.н.

В едни момент след издаването на 4 албума и поредица гастроли, Tobias решава да спре развитието на този проект, но ето какво се случва.

"По време на турнето през 2008 изнесохме представления пред повече от половин милион зрители от цял свят. Ние се изкачихме до върховете на музикалните класации с тежък труд, въпреки че нямахме инвестирани кой знае какви средства за промоция. Бяхме водещи изпълнители на най-големите фестивали на планетата. Отдавна обаче си мислех, че трябва да се съсредоточа върху нещо ново, за да не загубя доверието на публиката. Но се оказа невъзможно да напусна, както бях обявил. Аз съм музикант, имам идеи и усещането, че трябва да продължа по своя път като си поставям нови цели и предизвикателства. Ето така стигнах до идеята да наема пълномащабен симфоничен оркестър, за да се опитам да създам приказна атмосфера на повествованието и дори да премина отвъд тези граници. Исках да създам нов стил в рок операта, но да запазя характерната за моята музика нагласа да я свиря "пред вашето лице", най-вече и преди всичко за истинските рокаджии. Да направя малка крачка с по-богата музикална оркестрация, нещо като съчетание на Richard Wagner, Meat Loaf, Queen и товарен влак на висока скорост", доверява Sammet.  

И така, той кани 12 певци, четирима соло китаристи, двама пианисти, барабанист, 60-членен симфоничен оркестър, за да реализира замисъла на албума.

"Става дума за времето и за тайнството на времето. Първоначалната идея ми хрумна, когато се огледах и открих, че всички ние препускаме като бегачи на къси разстояния, тичаме и тичаме все едно ни задвижва механизъм с постоянно навита пружина. Никой на знае защо точно и закъде се е забързал, но всеки е под пара. Ставаме горди като пускаме 2 000 съобщения по електронната поща за половин час. Всеки иска да оптимизира своя дневен график, а забравяме за същината си като човешки същества, за своята природа и фундамент", въвежда в творческата лаборатория рокаджията.
 
"Историята в албума "The Mystery Оf Time" е под формата на приказка и ви представя младия учен Aaron Blackwell от ХІХ век, жител на малко градче във викторианска Англия. Той иска да проучи взаимосвързаностите, към които го влекат убежденията му като изследовател на природните закони; търси да открие ефекта на времето върху тези закони, за съотношението на Бога и науката, за разрива между професионалните му възгледи, духовната интуиция, любовта и  окултните науки. Да разкрие защо хората около него тичат ли тичат, горят и остава с усещането за невидима външна сила, която ускорява времето и така управлява действията на хората. Ускорява времето и ги кара да не мислят за истински важните за тях неща в живота", обяснява Tobias Sammet, цитиан от Сергей Шишов, традиционен водещ на предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба".
 
Дискът "The Mystery Of Time", или "Тайната на времето", е записан с участието на солисти, сред които Arjen Lucassen (Ayreon, eкс-Vengeance), Joe Lynn Turner  (екс-Deep Purple, екс-Rainbow, екс-Yngwie Malmsteen), Biff Byford (Saxon), Eric Martin (Mr. Big), Michael Kiske (екс-Helloween, Unisonic), Bruce Kulick (екс-KISS, екс-Meat Loaf), Ronnie Atkins (Pretty Maids), хор и симфоничен оркестър (Deutsches Filmorchester Babelsberg).2763
100%
 

Декември ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031