Обсъждат българските евъргрийни от 70-те, готвят концерт


Обсъждат българските евъргрийни от 70-те, готвят концерт

4256

Звездите на естрадната гилдия се събират в популярния столичен клуб Студио 5 от 18.30 . на 14 юни, петък.

Срещата-разговор има за цел да запознае оригиналните изпълнители и автори на хитовете от 70-те години с младите изпълнители от класа на Румяна Коцева (на снимката) и да помогне за споделянето на емоции, свързани с избора и изпълнението на песните, както и интересни факти от музиката.

Сред поканените са Михаил Белчев, Мими Иванова и Развигор Попов, Христо Кидиков, Маргарита Хранова, Кирил Маричков, Йорданка Христова, Йордан Караджов, Стефка Берова, Митко Щерев, Стефан Димитров, Надежда Захариева, Недялко Йорданов, Ани Богданова, Ани Върбанова, Найден Андреев, Александър Бръзицов и други, както и доайените от 60-те – Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Маргарита Радинска, Мими Николова, Лиана Антонова, Грета Ганчева, Михаил Йончев, Панайот Панайотов и Борис Гуджунов.

Както MySound.bg вече огласи, проектът "Българските евръгрийни" е поредица от ученически концерти и има за цел да представи образците на българската поп музика в различни етапи от нейното развитие и да предаде на съвременните млади хора неостаряващите послания и неизменните ценности, които тези произведения носят. Съвременните аранжименти и младежките изпълнения ще спомогнат за по-лесната естествена приемственост и възможността за пряк досег до сериозен опит и постижения  на тези все така живи творби, коментират организаторите.

Съфинансиран от Столична община по програма "Култура", проектът е посветен на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.
 
Първият концерт "Българските евъргрийни от 60-те" се състоя на лятната естрада в Борисовата градина на 6 октомври 2012, а тазгодишното издание ще бъде отново там на 22 юни от 19.00 ч.

Входът е свободен.

Повече информация можете да намерите ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички