Завъртяха Млада кръв предпремиерно


Завъртяха Млада кръв предпремиерно

11911

Едно тайно, но много знаково събитие се случи в столичния клуб Berlin (на улица "Султан тепе") във вторник вечер.

Солидна група "цветя от края на 80-те" дойде да погледа себе си и да даде предпремиерно мнение за първата част от филмовата трилогия "Млада кръв". Става дума за един отдавна мечтан проект на първия барабанист на група АтласПетър Даскалов.

Петьо е ВСИЧКО на черно-бялата едночасова лента (файл, по дигиталному) – режисьор, сценарист, монтажист, оператор и другото останало, съдържащо се в едни епични финални надписи.

Почти всички главни действащи лица в това носталгично "докюментари" бяха на линия. Отсъстваха Бойко и Момчил от Клас, Емил Анчев (Конкурент), Милена Славова и Коцето Калки. (Тепърва ще дават обяснения!)

Отсъства и НАЙ-ГОЛЕМИЯТ – Димитър Воев (ясно защо), но пък на събитието беше представен с част от неговата "млада кръв" - племенницата му Марта.

Близо 90 минути се събираха знаковите фигури на различната българска музика от периода 1985 – 1989 година. Логично доминират "атласите" – ветерани: Пепи Писарски, Бойко Трифонов, Енил Енчев, Румен Александров, Петър Попов. На линия са Владо и Тони от Контрол (май ще се избухва "контролно" през октомври по случай четвърт век).

Васо Гюров пристига скапан чак от Варна, а култовите "батковци на музикалното медийно слово" Румен Янев (на снимката вдясно, седнал)и Емо Братанов са в еуфорично настроение. Една различна раса българи, свързана с най-цветната петилетка от историята на българския рок.

В "Млада кръв" (част първа) има уникални архивни кадри и фотографии, които ще докарат хардкор колекционерите до екстаз. Разкриват се забавни случки и слабо известни факти от личните мозъчни архиви на фигури, превърнали се в култ за солидна част от прогресивните българи. Аз лично досега не знаех, че точно Гюров е кръстник на Нова Генерация, давайки идея да вземат името от поемата на Воев "Нова генерация завинаги".

Има моменти от този документален филм, в които носталгична буца ти бетонира гърлото и те кара мислено да оцветяваш черно-бели имена, като Синьото, Кравай, Созопол и подобни.

За саундтрака всичко е ясно. От "Директор на водопад" до "Обичам те, мила", от "Река си ти" до "Само двама" ... и откриващата "Млада кръв" на Атлас, разбира се. Звукът е прекрасен, а Пепи Даскалов знае как се прави смесване и анимация, повярвайте ми!

Има един готин момент във филма, където Румен Янев и Емо Братанов се надпреварват да изброяват десетките имена на български групи от втората половина на 80-те години. Много ми се ще, ако режисьорът реши да пипа нещо до официалната премиера, да ги пусне на забързан кадър. Ще е адски забавно! Само предлагам!:)
"
Дори и да не знаете какво са бонбонки "Сен-сен", "Карамел Му", "Алтай", "Коп-кола" и цигари "Слънце"... "Млада кръв" е един задължителен филм! Той е история, музика и свобода.

Очаквайте го!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички