Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Балкански партита за меломани в афиша на Sofia Design Week 2013


Балкански партита за меломани в афиша на Sofia Design Week 2013

4143

Буквално часове остават до началото на Sofia Design Week 2013, а стартът е ударен: първият уикенд от фестивала е наситен както с изложби и работилници, така и със специална акция за почитателите на добрия дизайн – Design Bazaar, професионален форум за дизайнери и балкански партита за меломани.

Откриващото парти на 21 юни от 19.00 часа в двора на Националната художествена академия е поверено на 1000 names , които ще ни изненадат със специална балканска селекция от музика, продуцирана в нашия регион, в унисон с темата на фестивала The Balkan Date.

През следващите два дни - 22 и 23 юни - за пети пореден път професионалните дизайнери ще имат възможността да се включат във форум с участието на топ лектори от цял свят и от всички сфери на дизайна. Той е разделен на две части Re-Designing The Frame (22 юни) и The Balkan Talks (23 юни). Специално за любителите на уникални дизайнерски продукти на 23 юни между 12.00 и 21.00 ч. в двора на Националната художествена академия пък ще се проведе Design Bazaar, събиращ най-доброто от местния дизайн, и ще го поднесе на публиката в лежерна форма с музика и неделни питиета.

50 участника, сред които дизайнери, дизайн магазини и онлайн платформи от сферата на модния, интериорния, продуктов и графичен дизайн, ще представят уникални авторски артикули – дрехи, аксесоари, принт, детски играчки, декорации, продукти за дома, бижута и много други. Сред участниците са утвърдени български дизайнери като Нева Балникова, Красен Троански, Мариела Гемишева и лейбъли като Ham&Eggs, Sassa Böjrg, Dushman, Archabits; ще присъстват също отбрани дизайн платформи като Реформа, Jelanié, Cable Lovers и други. За първи път, в Базара ще бъде сериозно застъпен и дизайнът за деца със свежа селекция от участници, между които и куратора на SDeW KIDS Вики Книш. Списък с всички участници можете да разгледате тук – http://edno.bg/sofia-design-week-2013/dizayn-bazar.

Това е третото и най-мащабно издание на Design Bazaar, като за първи път събитието се осъществява в подкрепа на български дизайнери от всички области. Най-ценното за любителите на качествения дизайн тази година ще е личната среща с участниците, които ще отговорят на всички въпроси и ще споделят безценния си опит в търсене на индивидуални решения и идеи.

За непринудената неделна атмосфера в двора на НХА по време на Design Bazaar ще допринесат барът под открито небе и музикалната селекция на 1000 names.

Музикалната "дизайн" програма не свърша дотук. През следващите фестивални дни са обявени партита, преплитащи в себе си локалното и глобалното. Специално подбрани тракове, носещи настроението на петото издание на Sofia Design Week. В последната седмица на юни, между 22 и 29, ще се изявят и DJ Kei (България), DJ Коста Костов (България), The Smugglers Collective (България),WWW Neurobeat (The Balkan Date, Чехия), DJ Gadjo.CZ (Чехия), DJ Pastor и DJs Los Altos (Испания).

На 22 юни (между 11.00 и 18.00 часа) и 23 юни (между 11.00 и 20.00 часа) в двора на НХА отново ще звучи музика, селектирана от 1000 names. DJ KEi (на снимката ще застане зад пулта от 18.00 до 20.00 часа на 22 юни. Опитвайки се да избяга клубното клише "човек зад лаптоп", DJ KEi вече 13 години създава електронна музика с любов, използвайки аналогови синтезатори и други ефекти.

Веднага след него, в 20.00 часа WWW Neurobeat ще представят духа на днешна Прага. Бандата започва своите музикални експерименти в някогашна Чехословакия, като по времето на комунизма стартира с рап експерименти, а по-късно се отклонява и допълва звученето си с живи инструменти. Освен провокативните текстове, които със сигурност ще раздвижат въображението, WWW Neurobeat ще предизвикат музикалните сетива със смесица от хип-хоп, индъстриъл, електронно звучене, визуален спектакъл.

Партито на 22 юни продължава с DJ Коста Костов в Маймунарника от 22.00 часа. Без съмнение го познавате от тематичните му Balkan Express партита. На територията на Маймунарника, той ще представи за The Balkan Date смесица от собствени композиции, ремикси и компилации с типичното за него балканско звучене.

В неделя (23 юни) между 20.00 и 22.00 часа, в двора на НХА ще имате възможността да присъствате на дебюта на DJ Pastor. Той пристига от Испания специално за Sofia Design Week 2013, заедно с DJs Los Altos. Събира ги страстта им към дизайна, архитектурата и музиката. Енрик Пастор, който всъщност работи като журналист, ще се включи със сет от испанска и чуждестранна електронна поп музика. Дуото Los Altos, съставено от архитект и юрист, се е специализирало в компилирането на нови хитове с неочаквани класики.

The Smugglers Collective ще се погрижат за петъчното парти. Датата е 28 юни, мястото е Фабрика 126, а началото е в 21.00 часа. Очаква ви стилно ретро и нео ретро звучене. С традиционната за тандема бомбена смес от суинг, рок-ен-рол, ритъм-ен-блус и електро суинг.

Sofia Design Week подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.
ххх

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички