Nick Cave и The Bad Seeds - като ритуал на Еxit 2013


Nick Cave и The Bad Seeds - като ритуал на Еxit 2013

5015

С четвърто посещение в Сърбия австралийският герой Nick Cave (Ник Кейв) зарадва гостите на фестивала "Екзит" (Exit) в последната му нощ.

Този път бардът дойде с най-популярния от съставите си - The Bad Seeds, за сет, много по-спокоен и задушевен от страшната лудница, която Grindemen предизвикаха преди две години. Не че от сцената в Петроварадинската крепост не се лееха текстовете, достойни за всяка криминална хроника, но подходът беше различен - нежен внимателен, даже някак тържествен.

С парчетата от новия си албум "Push Тhe Sky Away" и старите златни като "Stagga Lee" например, Ник Кейв разговаряше с публиката, сякаш адресираше отделните части от песните си до отделни хора, с които успяваше да влезе в контакт.

Пого нямаше - всички слушаха като хипнотизирани дълбокия глас и зловещите текстове. А музиката, далеч по-малко тежка от тази на Grindemen, често отстъпваше на представлението, докато концертът се превърна почти в религиозен ритуал.

Останалото е: басов тътен, лутащата се цигулка на Уорън Елис, суровостта на някогашния блус, онова кръчмарско звучене, едновременно много мръсно и много чисто.

И една гигантска публика, която не спираше и не спираше да припява: всяка дума от всяка песен.

Снимки на Дара Кръстич от Exit 2013 - в секцията "Галерия":

10 юли

11 юли

12 юли

13 юли

14 юли

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички