Пълна книга за Стената преди Роджър Уотърс да я разруши у нас


Пълна книга за Стената преди Роджър Уотърс да я разруши у нас

4437

Официалната и пълна книга за "Стената", включително нови коментари на Роджър Уотърс, Дейвид Гилмор, Ник Мейсън и режисьора на филма – сър Алън Паркър, пуска издателство "Изток-Запад" по случай първото шоу The Wall в България.

Както MySound.bg нееднократно информира, рок титанът Роджър Уотърс ще представи мегаспектакъла на Националния стадион "Васил Левски" на 30 август по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Автор на творбата "Създаването на Pink Floyd - The Wall" е Джералд Скарф, политически карикатурист за лондонския вестник "Сънди Таймс" от 42 години, който работи и за списание "Ню Йоркър" почти две десетилетия. Дълги години сътрудничи на Пинк Флойд, като създава анимации за сценичните им представления и изготвя художественото оформление за кориците на техни плочи и обложките на дисковете им. За "Стената" Скарф, съвместно с Роджър Уотърс, разработва оригиналните визуални концепции както за албума, така и за сценичните представления. Първоначално изпълнява ролята на сърежисьор, а впоследствие тази на художник-постановчик и режисьор на анимацията за филма. По-късно Скарф отново си сътрудничи с Уотърс при разработката на новото сценично представление, което вече пожъна шеметен успех в Северна Америка и Европа.

В началото на шестдесетте, след кратък престой в Кралския колеж по изкуствата в Лондон, Скарф се налага като сатирик и карикатурист, докато работи за списание "Пънч" и "Прайвът Ай". Той е участвал в изложби по цял свят и има зад гърба си 51 самостоятелни представления. Проектирал е декорите и костюмите за театрални постановки, опери и мюзикъли, създал е множество филми и е работил като художник-постановчик на филма "Херкулес" на "Уолт Дисни".

Скарф е писал, режисирал и участвал в много игрални и документални филми на Би Би Си и Канал 4 и е публикувал редица книги със свои творби, последната от които -  "Чудовища", излиза от печат през 2008. Същата година е награден с титлата Командир на Ордена на Британската империя в церемонията по повод рождения ден на кралицата.

"The Wall" на Пинк Флойд е един от най-емблематичните и оригинални албуми в историята на рока. Образите, сценичните представления и филмът по албума са създадени в тясно сътрудничество с Джералд Скарф, а неговият необятен архив включва оригиналните сторибордове, анимации, концептуални скици, модели и други триизмерни материали, наред с много снимки от процеса по създаването и изпълнението на представленията на живо и заснемането на "Стената".

Книгата (обложката на снимката) описва хаотичната и неспокойна атмосфера, при която протича работата с Роджър Уотърс и Пинк Флойд. Предговорът е написан от Роджър Уотърс, а другите членове на групата, както и режисьорът на филма – Алън Паркър, са включени в творбата с множество коментари.

Последната глава е посветена на сценичното представление "Стената".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички