Аларма Пънк Джаз с юбилей в Чешкия център


Аларма Пънк Джаз с юбилей в Чешкия център

4382

Програма "Христо Ботев" на БНР и Чешкият център представят "Ъндърграунд Шоубизнес" № 10 с участието на Rosenquarzexpress/Трендафил & Чугра @ Alarma Punk Jazz Fest & E.U.E.R.P.I.

Входът е символичен (3 лв.) и няма guest list!

Събитието ще се състои в Лилавия салон на Чешкия център на 25 юли.

Последното за сезона издание на съвместната серия на Чешкия център и програма "Христо Ботев"  "Ъндърграунд Шоубизнес" в случая се явява и юбилейно.

В него ще вземат участие две от най-забележителните формации от новия български ъндърграунд (под ъндърграунд разбирайте оригинална авторска музика, която си върви по свой път, не търси масовия ефект, не звучи често по комерсиалните радиостанции и не съдържа ска, реге и етно елементи).

За Rosenquarzexpress, с които и започна инициативата "Ъндърграунд Шоубизнес" миналия септември, това е първият голям софийски концерт за годината (на софийска сцена през 2013 досега имаха само едно кратко участие, като подгряваща група на Хюго Рейс през март). Но пък само за последния месец обиколиха някои от важните фестивали из страната –"В Двореца" (Балчик), Artmospheric (Западна Стара планина), Vola Open Air (Околчица) – в трио и в соло вариант, както ще се представят и в четвъртък в Чешкия център (в два отделни сета с някои съвсем нови песни -"Frau Schicksal", "Малийско интро", "Жива вода" и др.)

E.U.E.R.P.I., според кратките автобиографични бележки на създателя си Мирян Колев (на снимката), е "експериментален психеделично-меланхоличен дарк-ембиънт фрий-джаз чил-нойз проект, изпълняващ композиционно-импровизационни пиеси в свободна форма и хорър-баладична стилистика, пресъздавайки първичните картини на въображението под формата на звуци".

Проектът е едно от явленията в новата българска инструментална музика, които попаднаха неколкократно във фокуса „Аларма” през 2012/2013, а сред последните му по-сериозни фестивални участия са Artmospheric и „София:Поетики”. Мирян Колев пътува за София специално за закриването на „Ъндърграунд Шоубизнес” - сезона, като не са изключени и изненади за публиката – съвместни появявания на сцена и прочее (нека не забравяме, че по-рано през годината той имаше и някои радикални колаборации с басиста на Rosenquarzexpress).

Концертът ще се предава пряко на вълните на програма "Христо Ботев" (92.9 FM) oт 21.30 ч.

Чешкият център е на улица "Г.С.Раковски" 100.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички