Bullet For My Valentine на Sofia Rocks 2013


Bullet For My Valentine на Sofia Rocks 2013

4810

Заредена от емоционалното изпълнение на Enslaved, след кратка разходка до бара чинно се построявам пред сцената в очакване на Bullet For My Valentine (BFMV).
 
Третирана едва ли не като бой група в ъндърграунд средите, предимно  тийнеджъри истерясват по младоците BFMV. Така е и на сета им сега. Ясно е, че доста голям процент от хората на стадиона са дошли само, за да гледат хедлайнърите Рамщайн, но и BFMV имат собствени фенове. Те са се заредили пред сцената и ги подкрепят шумно. Колкото и да ви е странно, в един момент осъзнавате, че дори знаете припевите на поне 4-5 песни от репертоара, който са ни приготвили. В него са и така популярните "Walking The Deamon", "Temper Temper", "Your Betrayal", "Tears Don’t Fall"…

Момчетата от Уелс свирят стегнато и с лекота и естествено фактът,  че са стартирали като кавър банда на Metallica, е дал отражение и върху авторските им парчета, и още как. Носят се из сцената с уверена крачка и излъчват жизненост, но това, което ми прави впечатление, е, че сякаш приемат свиренето преди всичко като професионален ангажимент и са леко студени, особено като ги сравним с групата, представила се на сцената преди тях – Enslaved. Което е тъжно за банда, която е на сцената едва от 6-7 години. Обикновено ти става хубаво, когато видиш, че и на групата й е поне толкова кеф, колкото и на теб.

Композициите им са мислени да са с леки мелодии, да са хем радиофонични, хем да има и агресивна жица.

Концертът на Матю Тък и Ко. ми напомня на този на Trivium миналата година - на същия стадион, и още веднъж доказва, че когато следваш Metallica, ставаш популярен - елементарно. И не само, а това дори може да ти донесе екстри като награди Best Newcomer на Metal Hammer Golden God Award и Best British Band на Kerrang! Awards и изкачване до челната тройка на Billboard 200. Много хора са си свършили работата добре, много пари са се налели когато и където трябва и ето че от дебютния си албум "The Poison" от 2005 до днес на кариерата на BFMV се движи само нагоре, при това с доста бързи темпове и сега те са популярна банда. А дали на тяхно място можеше да е всяка друга млада група от Англия, дали имат нещо отличително в музиката си, или всичко е въпрос на късмет и още нещо? Предлагам всеки да си отговори сам за себе си на този въпрос.

Факт е, че в момента групата обикаля големите фестивали и представя последния си албум "Temper Temper", издаден в началото на годината. А той е базиран на лесносмилаеми мелодии, съчетание на чисти и харш вокали и лежерни китарни сола.

Това е то - изпитана формула за успех в действие.

На Sofia Rocks 2013.

Снимки на Дара Кръстич - в секцията "Галерия".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички