Милица Гладнишка и Цветомир Цанков откриват Lozenets Jazz Time


Милица Гладнишка и Цветомир Цанков  откриват Lozenets Jazz Time

4193

Второто издание на фестивала Lozenets Jazz Time ще започне с джаз от началото на миналия век.

Както MySound.bg вече извести, събитието ще се състои в южния курорт на 2 и 3 август.

Едни от най-добрите майстори на класическия джаз излизат на сцената в центъра на града в 19.30 ч. Заразителното добро настроение ще е масова диагноза благодарение на Dixieland All Stars със солисти Милица Гладнишка и Цветомир Цанков, заричат се организаторите.
 
С рагтайм, блус, диксиленд и суинг дуетът на пеещата актриса Гладнишка и пеещия кинорежисьор Цанков повежда публиката на музикално-танцувално пътешествие назад във времето и гарантира мощен прилив на добра енергия и неудържимо желание за близост.

Именно това е формацията, която закри изключително силното второ издание на "Джаз форум Стара Загора" през юни. Тогава Милица Гладнишка за първи път свири на тромпет пред публика, а инструменталистите внезапно зарязаха микрофоните, напуснаха сцената и свирейки, се смесиха с хората, които бурно аплодираха и пееха от сърце "When The Saints".

Групата е в състав: проф. Владимир Радулов – пиано, вокал, Цветомир Цанков – вокал, банджо, Милица Гладнишка – вокал, Невилиян Гемижев – кларнет,Венко Захариев  – саксофон, Венци Благоев - тромпет, Павлин Павлов – тромбон, Огнян Весков – банджо, Красимир Стефанов – туба и Емил Костурков – барабани, washboard.

Следващи в програмата са музикантите от Opus 5. Импровизационните си умения ще демонстрират Петър Момчев – саксофон, Росен Захариев – тромпет, Димитър Карамфилов – контрабас, Любо Цанев – пиано и Борислав Петров – барабани. Те ще свирят изцяло авторска музика, повлияна от класическите и съвременните тенденции на американския джаз.

Първите трима едва ли имат нужда от представяне, защото имената им са знакови за джаза у нас.

Любо Цанев наскоро се завърна в България след 12 години творчески изяви зад Океана. Завършил е пиано и композиция в Бостън. Борислав Петров е активен участник в джазовите събития от около година, когато привлече вниманието на колеги и ценители с блестящото си представяне на "Благоевград джаз фест" 2012. Завършил е музикалното си образование в Холандия, свири и записва с утвърдени имена от холандската и европейската сцена.
    
За финал първият фестивален ден предвижда джемсешън с участието на всички музиканти и техни гости. На сцената са добре дошли както професионалистите, така и хора, за които джазът е просто любов, обясняват организаторите.

Освен желание и кураж, те трябва да приготвят и разхладително лятно питие за музиканта, когото ще сменят, а най-аплодираният непрофесионален изпълнител ще бъде възнаграден с възможността да избере любима пиеса, която звездите ще изпълнят в негова чест.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички