Джаз за децата във втория ден на Lozenets Jazz Time


Джаз за децата във втория ден на Lozenets Jazz Time

4336

Вторият ден на Lozenets Jazz Time 2013 отделя внимание на най-важните неща в живота: децата, щастието, любовта.

Да покажеш на децата красота, да ги научиш да заобичат музиката и да умеят да ѝ се наслаждават – това са част от целите на проекта "Джаз за деца", който ще започне откритата сцена в центъра на Лозенец от 19.30 часа на 3 август.

От началото си през 2010 проектът печели все повече почитатели – както деца, така и родители.  През 2012 "Джаз за деца" получи наградата "Златно перо" за принос в развитието на културата в България. Солисти в лятното издание на проекта ще бъдат Даниела Илиева (13 г.) и Лазар Мърмъров (13 г.). И двамата са "джазови деца", които вече се изявяват самостоятелно и на големи сцени. Ще им акомпанират Венци Благоев – тромпет, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Димитър Карамфилов – контрабас, Никола Горялов – барабани.

От 21.00 часа фестивалната вечер фокусира вниманието си върху щастието и любовта, радостта и тъгата, морето, копнежа, спомените... Това са само част от важните неща, за които разказва "JAP/ДжаП.БГ: Джазът пее на български".  

Музикално-поетичният експеримент да се напишат оригинални текстове на роден език по някои от великите джаз стандарти прераства в мащабен и много смислен артистичен продукт благодарение на поетичното майсторство на Мария Донева и неповторимото музикално присъствие на Марина Господинова, Венци Благоев и Антони Дончев (на снимката). Аранжиментите са изцяло на маестро Дончев, което е още една гаранция за артистичната стойност на проекта. Приканват се всички дами да носят раковини като аксесоар към облеклото си, а господата хладнокръвно да запазят относителна трезвеност, защото след края на "JAP/ДжаП.БГ: Джазът пее на български" гарантирано ще имат желание и за още нещо..., убедени са организаторите.

Както MySound.bg вече извести, Lozenets Jazz Time ще завърши с джемсешън на всички звезди на фестивала и техни гости.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички