Банско Джаз Фест 2013 завърши звездно с бурни аплодисменти


Банско Джаз Фест 2013 завърши звездно с бурни аплодисменти

4787

Банско Джаз Фест 2013 приключи с много суингово настроение, танци и джаз от най-висока класа оная вечер.

Феновете отново бяха препълнили площада и се оставиха музиката да ги разведе из артистичните светове на умелите музиканти, строени в афиша на престижния форум.

В 19 часа откри бигбендът на Благоевград с диригент Борис Янев. Първа излезе Стефка Оникян. Вокалистката плени сърцата на хората с няколко парчета, между които "Alright, Ok, You Win". И наистина си спечели аплодисментите на публиката. Формацията изпълни "Fantasy" на Earth, Wind And Fire, след което на сцената излезе друга гласовита певица, а именно - Росана Христова, която представи "The Man I Love". После микрофона пое Васко Петров. Както всяка година, така и тази , меденият глас на българския Франк Синатра се понесе из Банско. Мери Танева се присъедини за "When Somebody Loves You” и "Lady Is A Tramp". Последният гост, Милан Георгиев, внесе нотка свежест, изпълнявайки известното поп/фънк парче на Maroon 5 "This Love" в джаз аранжимент, както и пиесите "Save The Last Dance For Me" и "Me And Mrs Jones".

Българско присъствие имаше и в редиците на вторите изпълнители. Перкусионистката на Блекаут трио - Бояна Траянова, която живее в Ню Орлийнс, се вписа в програмата на групата, изпълнявайки парчето KMD, специално посветено на публиката в Банско. За финал на сцената излязоха Генчо Въртовски, Мишо Йосифов и Наско Хаджиев, които умело се включиха в програмата с изпълнение на шедьовъра "Bye, Bye Black Bird". Публиката беше на крака, а какво по-голямо признание за таланта на един музикант!

Звездата на вечерта - Рей Джелато, заедно с групата Гигантите определено нажежиха атмосферата още с първото си изпълнение - "When You Are Smiling". Атрактивните музиканти успяха да изкарат публиката пред сцената и да разтанцуват присъстващите. Последваха няколко парчета, представени на италиански - "Boccuccia di rosa" и "Oh Mary" на Луис Прима. Версията на "Body And Soul" бе посветена на Банско Джаз Фест. Прозвучаха и авторски парчета на гостите, сред които и въздействащото "Original Soul". Финалът, разбира се, беше най-силен и най-танцувален. За десерт бандата изкара "Basin Street Blues" и "Just A Gigolo", а за бис - "Angelina" на Луис Прима.

В 11.20 ч. танците приключиха и сцената започна да се приготвя за Ехуд Етон трио от Израел. Въпреки промяната в темпото, публиката бе очарована от изпълнението на младите музиканти и всички меломани останаха до края на сета им. Музикантите започнаха с очарователен аранжимент на "You Are My Sunshine". Последваха магични източни ритми, които ни разказаха за Израел и ни пренесоха на места с много пясък и слънце. Съпреживяхме композициите "Rumba Bianca", "Hope" и "Babylon".

Друга изненада за вечерта беше отново появата на Наско Хаджиев, но този път не като вокал, а за изява на саксофон. Той умело се сля с триото в отлична импровизация, която накара хората да избухнат в бурни аплодисменти.

Бих казала, отличен завършек на тазгодишния джаз фест.

Шест дни и нощи, изпълнени с много джаз, звезди и неизменната магия на атмосферата в живописния град.

Ще се видим на площада догодина по същото време. Снимки - в секция "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички