Dance It стартира амбициозно


Dance It стартира амбициозно

3490

Първата Лятна танцова работилница Dance It стартира днес в Младежкия културен център в Бургас.

Както MySound.bg вече огласи, над 40 участника от България, Сърбия и Македония ще танцуват цели две седмици под менторството на световноизвестни хореографи от САЩ благодарение на фондация "Америка за България" и община Бургас.

Събитието, организирано от фондация "Танцово изкуство – Илиев", ще продължи до 30 август, когато ще бъде и заключителният спектакъл, на който участниците ще демонстрират наученото през двете седмици интензивни занимания.

Танцовият уъркшоп бе открит от Петър Илиев – създател на фондацията, и Розалина Лъскова – изпълнителен директор, които представиха менторите и приветсваха ентусиазираните участници. "Изключително съм развълнувана да бъда тук, в Бургас, и да бъда част от Лятната танцова работилница", сподели Тереза Рут Хауърд, която ще води балетния клас. Крисчън вон Хауърд и Андрея Бър ще преподават съответно модерен танц и джаз, и хип–хоп. Без да губят време, непосредствено след откриването, младите участници започнаха своите тренировки, а техните учители бързо влязоха в менторска роля и не пропуснаха да направят първите си бележки по движенията на младите танцьори.

Освен интензивните всекидневни танцови ателиета за записалите се танцьори, програмата включва и множество събития, интересни за гражданите и гостите на Бургас и региона. Сред тях освен големият заключителен спектакъл, са и репетиции на открито, танцова програма за деца и други.

Лятната танцова работилница е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички