Почина Ана-Мария Тонкова


Почина Ана-Мария Тонкова

4483

На 30 август, след тежко боледуване, на 62-годишна възраст, почина Ана-Мария Тонкова - музикален директор и един от създателите на БГ Радио.

Тя загуби тежката битка с рака. Онкологичното заболяване я спря от работа през юли тази година. През ноември 2012 Тонкова бе оперирана от рак на дебелото черво, а за последно публиката я видя на годишните награди на медията. Както MySound.bg писа, те бяха раздадени на тържествена церемония в центъра на Благоевград на 24 май.

В нейна памет днес в ефира на БГ Радио ще звучат най-хубавите български песни – с обич от целия екип на медията.

След 12 ч. на обяд в ефира на БГ Радио  - ефирният телефон 02 953 32 38 ще бъде отворен за всички слушатели, приятели и музиканти, които искат да споделят спомените си за нея с нас", съобщават нейните колеги.

"Каквото му е писано на човек. Преди години се пошегувах, че не знам какво е да си болен. В живота си много рядко съм боледувала. Веднъж счупих крак при подхлъзване и друг път за кратко страдах от сенна хрема. Това е! Сега, от ноември миналата година насам, ми се наложи да мина през всичко това, но го приемам като изпитание на духа и твърдо вярвам, че ще се излекувам. Не допускам черни мисли в главата си - не искам да живея като болна", сподели в едно от последните си интервюта през лятото Ана-Мария.

Ана-Мария Тонкова е родена в София на 13 юли 1951. От дете свири на пиано, завършва средното музикално училище "Любомир Пипков" и специалностите "Пиано" и "Теория на музиката" в Държавната консерватория. 16 години работи в Националното радио като редактор и водещ на популярните предавания  "Тик-так" и "Пулсиращи ноти", след което с няколко колеги създават първото частно радио в България - "Експрес". По-късно постъпва за кратко във "Витоша", но звездният ѝ час настъпва със старта на единственото радио за българска поп и рок музика - БГ Радио.

През 2007 година тя става управител на компания "БГ Рекърдс", която се занимава с менажиране на български изпълнители. Те биват канени на рожденни дни, партита и различни мероприятия, а музиката е разнообразна.

Ана-Мария беше голям приятел на MySound.bg!

Поклон пред светлата ѝ памет!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички