Сузана Ригачи с Енио Мориконе на концерта му в България


Сузана Ригачи с Енио Мориконе на концерта му в България

4842

Едва ли има киноман, който да не е чувал музиката на безспорната класика – уестърна "Добрия, Лошия и Злия", обявена за най-разпознаваемата филмова мелодия в света.

Вълнуващият глас зад тази, както и редица други композиции на легендарния италиански композитор и диригент Енио Мориконе (Ennio Morricone), се казва Сузана Ригачи (Susanna Rigacci).

Именно с нея пристига маестрото за първия си концерт в България. Както MySound.bg вече извести, събитието е в столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 10 декември.  

Сопраното е всепризнат талант, изявявала се на оперни сцени от класата на Royal Albert Hall, Queen Elizabeth Hall, Teatro alla Scala, Arena di Verona.

Родената в Швеция певица започва своята кариера със спечелването на конкурса "Мария Калас", организиран от Италианското радио и телевизия. Името й се прочува след участие в международното състезание в "Моцартеум", Залцбург. Тя е вокален педагог на пет езика: италиански, френски, английски, немски и шведски; води международни майсторски класове и преподава камерна музика за певци в консерваторията на Терни (Италия). От 2001 е водещ вокал глас в концертите на Енио Мориконе.

Последната й изява бе с него при завръщането му на "Арена ди Верона" преди две седмици. Това е единадесетият пореден концерт на маестрото на емблематичната локация след миналогодишния юбилеена рецитал по случай неговата 10-годишна концертна дейност. Гост бе неповторимата Дулсе Понтеш, която внесе уникален акцент в изпълненията с оркестъра на RAI и симфоничния хор на Верона.

В София Мориконе ще се представи със 185 български музиканти от оркестъра на Класик FM и Софийски камерен хор Васил Арнаудов по покана на "Ивент Зона". Заедно с маестрото пристигат шестима италиански музиканти, сред които и Ригачи.

Билети за концерта в "Арена Армеец" на промоционална цена - на:

https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/

http://ticketsbg.com/event.php?id=1045

на касите на Easy Pay в цялата страна и касата на "Кантус Фирмус" в зала "България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички