Ясна окончателната програма на арт форума БезГраници


Ясна окончателната програма на арт форума БезГраници

4047

Международният арт форум "БезГраници" в курортен комплекс  "Албена" започна на 8 септември.

Както MySound.bg вече огласи, тази година е четвъртото издание на събитието. Първите пристигнали участници са художниците-пленеристи и фотографи Николай Русев (България), Милен Маринов (България), Марина Варенцова-Русева (Русия), Луиза Кала (Румъния), Алба Ескайо (Испания), Мария Койчева (България), Кеико Хошино (Япония), Константин Костов (Хърватия), Златко Кръстевски (Македония), Явор Григоров (България), Венцислав Марков (България), Стефан Парисов (България), Румяна Тенева (България) и други. В понеделник се проведе кратък уъркшоп, по време на който  художниците се запознаха с авангардни иновативни арт технологии. Материалите за рисуване са осигурени от фирма "Лорка", партньор на "БезГранци". На 12 септември от 17.00 ч.  ще се открие изложбата на пленеристите в хотел "Президент" в град МангалияРумъния, а на 14 септември от 18.30 ч. ще е втората им изложба - в "Албена", в ресторанта на открито "Поко Локо".
 
Арт форумът "БезГраници" е продукция на Стопанска камара-Варна с партньорството на курортен комплекс "Албена", арт мрежа "Скендерман" и галерия "Луиза Кала" – Румъния. По време на "БезГраници" 2013 се очакват 118 участници от рекорден брой държави спрямо старите издания на форума: общо 30 от Европа и света.

Музикалният етно-фолк фестивал ще се проведе на 13, 14 и 15 септември в "Албена" на сцената на ресторант на открито "Поко Локо".  Концертите започват всеки ден от 19.30 часа, а входът е свободен.

Основното събитие в рамките на форума традиционно е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, мениджъри и артисти. Тя ще се проведе от 13 до 15 септември в конферентната зала на хотел "Фламинго Гранд". Между основните теми ще бъдат: междукултурният диалог, работа в арт мрежа, технологични проблеми в етно/фолк сферата, новите европейски културни програми за финансиране и други.

"БезГраници" ще има и представяне на събитието на най-голямото музикално изложение в България - "МюзикПро" (MusicPro), което се провежда в Интер Експо център - София. Арт форумът "БезГраници" е едно от водещите български етно/уърлд мюзик събития, носещ европейската ценностна система и насърчаващ взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб, да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.

Програма:

13 септември

1. Трания (Малта) - етно/джаз
2. Групата на Валери Димчев (България) традиционна музика и артфолк
3. Менталис Маялис (Унгария) модерно етно
4. Амбиент Фолклор (България) -етно ембиент
5. Тролфолк (Финландия) - етнорок, фолкпънк

14 септември

1. Латиф Болат (САЩ/Търция) - етно/суфи
2. Ире (Франция/България) - фолкблус от "Земите на Орфей"
3. Кайно Йесно Слонце (България) - етно ембиент
4. Плантек (Франция/Бретон) - келтска музика, етно, електроника


15 септември

1. Гласът на струните (Швеция/Словения) - традиционен/съвременен фолклор
2. Квартет Елика, Соло и Рафаел (Швеция/Сенегал/Мексико) - етно/уърлд мюзик
3.Фабула Раса (Унгария) - етно, клецмер, джипси, уърлд мюзик
4. Марга Музика (Литва) етно/фолк


Екипът на "БезГраници" благодари специално на курортен комплекс "Албена" - официален домакин и съорганизатор на събитието.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички