Три поколения слушаха и пяха вечните хитове на Сигнал в Перник


Три поколения слушаха и пяха вечните хитове на Сигнал в Перник

3624

Фенове от три поколения се събраха снощи на концерта на Сигнал в лятното кино в Перник.

Бандата включи града в юбилейното си турне, което ще завърши с голям концерт в зала "Арена Армеец" през ноември.

"Тук, в Перник преди години сме правили най-яките си концерти", сподели с публиката Данчо Караджов и сложи началото на поредния як концерт в историята на групата и на Перник. Музикантите изпълниха първата си песен "Любов", появила се на бял свят точно преди 35 години. След това публиката чу най-любимите си парчета, превърнали се във вечни хитове. Заедно с Данчо всички пяха "Липсваш ми",  "Може би", "Късно е", "Сбогом", "Лодка ли е любовта", "Светофари". Между песните музикантите разгорещяваха още повече страстите на публиката с виртуозни импровизации. Китаристът Александър Мариновски, който бе рожденик същия ден, изправи всички на крака с изпълнение на химна на България. След това вече никой не мислеше да сяда, още повече че дъждът, който имаше намерение  да завали, но се отказа като видя невероятното настроение на сцената и сред публиката, беше понамокрил пейките.

Заредиха се хит след хит, а Данчо имаше възможност често да си почива, тъй като стотици гласове пееха вместо него. В края на концерта кметът на Перник Росица Янакиева, която е фен на рокаджиите, дойде до сцената, за да стисне ръката на Данчо Караджов. Публиката пък дълго скандираше "Още, още..." и не пускаше своите любимци да си тръгнат. На тях също явно не им се тръгваше и отново хванаха китарите, за да изпълнят една от емблематичните си песни - "Да те жадувам".  Музиканти и публика се разделиха с обещание за скорошни срещи. След Перник Сигнал продължават концертното си турне, което до момента е обиколило 50 града в страната, във Враца, Мездра и Монтана. В началото на октомври бандата заминава за САЩ.

Перник отдавна трябваше да се случи такова нещо!", коментираха хората на тръгване. С този концерт градът си спомни славните години на рока, когато тук са свирили най-големите рок банди не само от България, но и от Европа. Самият Данчо Караджов си спомни за концерта на Сигнал заедно с унгарската група Омега в спортната зала, както и десетки други концерти, на които са се събирали по няколко хиляди зрители. Концертът на Сигнал бе първият в обновеното лятно кино в града. До края на сезона там предстоят още мюзикълът "Лелята на Чарли", който ще представи ДМТ "Стефан Македонски" на 17 септември и концерт на популярни хип-хоп изпълнители.

Събитията се организират от ОбМД със съдействието на община Перник.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички