И български артисти ще се вихрят с Bonobo на ReelFeel Open Air


И български артисти ще се вихрят с Bonobo на ReelFeel Open Air

3856

Както е известно, организаторите на клубната вечер ReelFeel подготвят еднодневно събитие с интересни български и чуждестранни изпълнители от независимата музикална сцена специално за празника на София - 17 септември.

Партито с начален час 18.00 ще се състои на две сцени в пространството на складовете "Деспред", точно зад централна митница в София. Първата част на ReelFeel Open Air ще е на открито, в това число и концерта на Bonobo, а след това купонът ще продължи до сутринта на сцената на закрито. Закупуването на билет дава достъп и до двете сцени, важи и за кинопрожекцията.

Музикалната програма ще включи както вече обявената изява на Bonobo и диско-хаус продуцентите Wolf+Lamb и на британския експериментатор Kutmah, така и  интересни български имена.            

1000Names ще бъдат българските артисти, които ще окрият музикалната програма на ReelFeel Open Air. Те имат издадени три дългосвирещи албума за различни лейбъли в Европа. Не случайно през 2010 Marry Ann Hobbs ги кани да участват с радиопредаването й по BBC Radio 1. 1000Names са представители на новото поколение бийтмейкъри, повлияни силно от J Dilla и Flying Lotus, а диджейските им сетове винаги успяват да предизвикат позитивни вибрации сред феновете.

Другият български изпълнител, който ще вземе участие в еднодневното събитие, е Clipper. Той е едно от главните действащи лица в българската формация Disco Comrades. Стилът му е повлиян силно от музиката през 70-те и 80-те, а диджейските му сетове предлагат винаги еклектична и интересна селекция от различни жанрове като космик и итало диско, балеарик груув и чикаго хаус. Редовно се изявява в редица софийски клубове, а през последните няколко години често е канен в Берлин.

Сред останалите приятни изненади, които готвят организаторите на ReelFeel, е включването на филмова премиера в програмата. Българската публика за първи път ще види историята на немското музикално "явление" Modeselektor. В продължение на години Modeselektor е една от водещите електронни банди, чиято музика продължава да завладява сърцата и умовете на фенове по целия свят. Филмът We Аre Modeselektor е историята на двама немски приятели и диджеи - Gernot Bronsert и Sebastian Szary (на снимката), които разказват за началото на проекта, първите стъпки в музиката, за приятелството си, за музикалния си лейбъл и не на последно място - за своята страст си към музиката. Лентата включва интервюта, пътувания, лайв изпълнения и изобилна порция от кадри, свързани с всекидневието и импулсивните им решения,с  което обрисува цялостна картина на това немско дуо.

С този филм студио Phormatik заедно с ReelFeel дават начало на проекта ReelFeel Cinema, който има за цел да популяризира филми с музикална насоченост, свързани тясно с културата, която партитата и събитията следват.

Билети за ReelFeel Open Air 2013 могат да бъдат намерени в мрежите на Eventim и Tixgate на цена от 35 лева. В деня и на място входът ще бъде 40 лева.

Лица под 18 години ще бъдат допускани с придружител и предварително попълнена декларация (www.tixgate.com/bg/event/bonobo-the-north-borders-tour/230/ .

Организаторите, подкрепящи Европейската седмица на мобилността, призовават всички посетители на събитието да използват градския транспорт на столицата, за да достигнат до локацията, която се намира на много комуникативно място. Всеки, който иска да се включи в Седмицата на мобилността, може да стигне до ReelFeel Open Air чрез метро; автобуси с номера - 78, 85, 213, 305, 404, 413; трамвай 1, 7, 3 и 9. За хората, решили да използват автомобилите си, е осигурен денонощен безплатен паркинг от 18.00 ч. на 17 септември до 6 часа сутринта на следващия ден. Неговият вход е от улица "Козлодуй" и улица "Дунав" (входът до наказателния паркинг на Столична община).

ReelFeel Open Air се организира с приятелската подкрепа на Bushmills и със съдействието на Столична община.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички