Bigbanda, голям купон


Bigbanda, голям купон

4587

След лятната пауза Bigbanda се завръща с пълна мощ и вдъхновение за първото си голямо парти.

Столичният клуб "Маймунарника" ще се превърне този петък в площадка за кацане на музикалните космонавти от Попара (Шаманчето, Skiller, Росен Захариев - Роко, Кирил Дончев, Павел Терзийски), Space Dub Jammers (Александър Даниел, Tодор Стоянов, Стефан Христов, Кирил Дончев, Андрей Хаджикостов), zazizazi, Mr. Smiff, halojo и мистериозния DJ Lюt SKAhopper. В посрещането ще се включат и визуалните артисти от Bigbanda VJ Vijdai, Anna y los Lobos и Aksvenur. Началото е в 17.00 ч., а на входа ще има шапка, очакваща от всекиго по нещо, по лична преценка колко да инвестира в бъдещето на суперформацията.

Лайн-ъп up по часове:

17.00 ч. - Lюt SKAhopper (dj set)
18.30 ч. - Mr. Smiff/halojo/zazizazi (dj sets)
20.00 ч. - Попара
21.30 ч. - Space Dub Jammers
23.00 ч. - halojo/Mr. Smiff/zazizazi (dj sets)

Bigbanda е обединение на независими музиканти и визуални артисти. Платформа, която дава възможност за експериментиране, споделяне и развиване на широк диапазон от практики. Артистите от Bigbanda съчетават методите на класическите и новите технологии по време на своите изпълнения на живо. Пърформънсите са базирани на връзката между музиката и визуалното изкуство и тяхното сетивно сливане.

Bigbanda организира събития, осъществява продуцентска и звукозаписна дейност, също така и помага в развитието на млади артисти.

Bigbanda е пространство, което акумулира общата енергия и я надгражда в споделяне на ресурси и опит.

Bigbanda е желание за свобода в изразяването и творчеството.

http://www.facebook.com/pages/Bigbanda/230581130399903

Попара

Попара е формация, която провокира разбиранията за свободен полет и вдъхновение от момента. Смесица от жанрове като дъб, джаз, африканска и южноамериканска музика. Използва звуковата система като част от групата, но в основата е чувствителността в звукоизвличането един към друг.

Александър Деянов (Skiller), Александър Евтимов (Шаманчето), Росен Захариев, Павел Терзийски, Кирил Дончев
https://soundcloud.com/popara-1

Space Dub Jammers

Space Dub Jammers e eлектроакустичен квинтет. Тромпет, барабани, синтезатори, бас и вокал съвкупно създават музика тук и сега. Преплитането на стилове и качеството на звука отвежда публиката в авангарда на европейската сцена.

Андрей Хаджикостов, Тодор Стоянов, Александър Даниел, Кирил Дончев, Стефан Христов
https://soundcloud.com/spacedubjammers

FlyWe2DaMoon

FlyWe2DaMoon e група от утвърдени артисти, свободни импровизатори, опериращи в пространство отвъд стилове и жанрове. Моментална музика без граници. Свободни от миналото си, музикантите се обединяват чрез общия език, отразяващ начина, по който възприемат вселената.

Георги Дончев, Росен Захариев, Тодор Стоянов, Александър Даниел
https://soundcloud.com/rokoko-1/flywe2damoonlive-artmospheric

CheapTrix

CheapTrix свободно импровизират на базата на дъб, джаз, дръм-ен-бейс, трип хоп и други. Те експериментират с нови аудиовизуални ефекти, звуци, мелодии и хармонии. Използват както акустични инструменти (тромпет, флейти, глас и перкусии), модулирани през различни ефекти, така и синтезатори. Чрез музиката си разчупват ежедневното ни възприятие за пространство и звук.

Кирил Дончев, Стефан ХристовMr. Smiff,Анна Бачева - АNNAVID
https://soundcloud.com/cheaptrix-1
https://www.facebook.com/pages/CHEAP-TRIX/151450518268812

VoxBox

VoxBox е съвместен проект на световния шампион по бийтбокс Александър ДеяновSkiller,  и вокалния експериментатор Павел Терзийски. Двмата откриват нови хоризонти в свободното вокално музициране. Благодарение на тяхната невероятна техничност, успяват да създадат илюзията, че тяхната публика е на мултиинструментален коцерт.

Александър Деянов – Skiller, Павел Терзийски

Mr.Smiff

Диджей и продуцент, когото публиката разпознава с новаторското смесване на различни стилове като: фънк/хип-хоп/електро/IDM/glitch/дръм-ен-бейс/джънгъл/дъбстеп/дъб/джаз и пънк.
https://soundcloud.com/mr-smiff

Zazizazi

DIY electronics изобретател и диджей. С дългосвирещ опит в извънжанровото…
https://soundcloud.com/zazizazi

Halojo

Йоана е най-младото попълнение в Bigbanda. Диджей, продуцент на електронна музика и организатор на авангардни аудиовизуални събития.
https://soundcloud.com/halojo

Арт департамент:

Деница Бояджиева - дизайнер
Анна Бачева - дизайнер и VJ
Любомир Драганов – VJ Vijdai

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички