Free Flamenco Trio в Sofia Live Club: За свободните души!


Free Flamenco Trio в Sofia Live Club: За свободните души!

4599

Проектът Free Flamenco Trio ще свири в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 5 октомври по покана на управата на заведението.

В суперформацията са испанският пианист Давид Пеня "Дорантес", френският контрабасист Рено Гарсия-Фонс и българският изпълнител на кавал Теодосий Спасов. Специален гост на ударните ще бъде Хавиер Рубал.

Фламенко пиано, френски контрабас и български овчарски кавал - това може ли да се нарече фламенко? Определено, да...! Едно общо приключение, изживяно през погледа на трима музиканти, всеки със свой собствен идеен хоризонт. Саунд без граници и стилови рамки, истинско пътешествие с трима приятели, които дръзват да изследват вътрешното Аз на другия, повеждайки слушателя в света на импровизицията.

Виртуозният контрабас на Рено Гарсия-Фонс и ненадминатият кавал на Теодосий Спасов вливат своите мелодии във фламенко ритъма на пианото на Давид Пеня "Дорантес" – един от най-непреодолимите и оригинални фламенко музиканти.

Колоритният ансамбъл залага основно на богато традиционно фламенко и колаборация с джаз и съвременна музика. Рено Гарсия-Фонс се включва със свеж, уникален звук, който рядко може да се чуе на петструнен акустичен бас. Теодосий Спасов ни понася на мелодиите на своята флейта и традиционния овчарски кавал, един от най-старите инструменти на Европа, с който умело достига нечувани музикални височини и ги интегрира в по-съвременни ритми.

Три музикални свята се срещат в битка и експлодират в ритми и импровизации, които прелитат през Андалусия, Средиземно море до Балканите и обратно.

Концертът започва в 20.00 ч. а веднага след това ще се изяви страхотната формация Дел Падре.

Билети - в мрежите на Еventim.bg и Тicketplus.bg – 20 лева, на място 25 лева.

Видео - на:
http://www.youtube.com/watch?v=Tl_q9ByE7Qc

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички