До вчера на Братя Аргирови вече на 1000 Names и WTF IS SWAG


До вчера на Братя Аргирови вече на 1000 Names и WTF IS SWAG

5276

Няколко от горещите артисти на съвременната електронна сцена у нас дадоха нов живот на песента “До вчера” - един от най-големите хитове на Братя Аргитови от 80-те години на миналия век.

Ремиксите на Infragreen и Big Tiger от младия електронен лейбъл WTF IS SWAG и дуото 1000 Names (на снимката) са създадени специално за видеоконкурса New Picture, Same Great Sound и вече са пуснати за свободно теглене в техните Soundcloud канали, както и на официалния сайт на конкурса NewPictureSameGreatSound.com.

Предизвикателството към музикантите, както и към видеомейкърите, е да докажат, че времето само увеличава стойността на класиката. Песента "До вчера" е записана през 1983 и още с пускането си става хит №1 в България и Унгария в продължение на 5 седмици.

"Радвам се, че нашата музика продължава своя живот и този конкурс е един от начините това да се случва" – споделя Благовест Аргиров."Интересът към тази песен за мен не е изненада – мисля, че се дължи на аранжимента, който през 80-те беше много авангарден. "До вчера" има абсолютно новаторско наше музикално know-how. Работехме в студиото през нощта заедно с Кирил Иванов и правехме невероятни неща – забързвахме баса със специални технологии, работехме с ритъм бокс вместо барабанист... Когато плейбекът беше готов, никой не ни вярваше, че е направен в България" - разказват още създателите на песента.

Всеки участник в New Picture Same Great Sound може да се включи безплатно, като изтегли някой от трите ремикса от сайта на конкурса (или Soundcloud-каналите на WTF IS SWAG и 1000 Names), заснеме и монтира видео към него и качи готовия материал на сайта на конкурса преди крайния срок - 23.59 часа на 11 октомври 2013.

Жури в конкурса са утвърдени имена в българското кино и музика - музикалният журналист Ивайло Спасов, Весела Данчева и Иван Богданов от студиото за анимации Compot Collective и продуценското дуо Мисирков/Богданов. Всички те ще определят носителя на голямата награда - уикенд пътуване за двама до Берлин с поети всички разноски и бонус - организирано посещение на специална селекция нощни клубове, избрани от Ballantine's.

Междувременно е отворено и гласуването за наградата на публиката – победителят, събрал най-много гласове на сайта до 23.59 на 22 октомври, ще може да продължи запечатването на бъдещи класики със собствена GoPro камера.

1000 Names
Casio Blaster и 99 Mistakes, популярни в София, Париж, Лондон, Берлин и други малки и големи европейски градове като 1000 Names, са българско електронно дуо с издания за емблематични лейбъли като Project Mooncircle, Eclectic Records, Svetlana Industries и Black Acre Records. Типично за проектите им е смесването между концептуална визия и бийтове в стил, който едновременно е разпознаваем и трудноопределим. Любовта им към семплите от 70-те и 80-те години и особеният им ретро футуризъм прави включването им в New Picture Same Great Sound задължително.

Big Tiger
Съставните части на Big Tiger са две – Mojo Goro, чието основно седалище от известно време насам е Манчестър, и Hempsta (или още Cyberian), който е и основен “виновник” за повечето чудесни неща, които се случват около мистериозния лейбъл WTF IS SWAG.

Infragreen
Infragreen e друг сериозен агент на младия и надежден лейбъл WTF IS SWAG. Негов специалитет са семплирането, синкопираните бийтове и – както става ясно от ремикса, който направи за конкурса – тънката и деликатна ирония.

New Picture Same Great Sound се реализира благодарение на Ballantine's Bulgaria. Вдъхновени от дизайна на новата бутилка и посланието Stay True Leave Аn Impression, Ballantine's предизвикват съвременните български артисти с креативни проекти.

Всички условия и подробности на конкурса могат да бъдат намерени на сайта  www.NewPictureSameGreatSound.com

във Facebook страницата на Ballantine's Bulgaria www.facebook.com/BallantinesBulgaria

и в Twitter с хаштаг #newpicturesamegreatsound.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички