King Automatic с пънк-блус-рокабили спектакъл в София


King Automatic с пънк-блус-рокабили спектакъл в София

4994

Готови ли сте за рок-ен-рол?

Ей ви го – в центъра на София на 5 октомври, събота, King Automatic ще призове духовете на Ramones и The Cramps, а защо не и самия Дявол. С щипка Джери Лий Луис, Kraftwerk, Баланеску, ямайски, бибоп и западноафрикански ритми и какво ли още не в един пънк-блус-рокабили спектакъл.

Той ще се състои в клуб Maze от 21.00 ч.

Билети:  7 лв. на място в деня на концерта. Специална отстъпка за предварително закупени пропуски в Tixgate, Eventim, TicketPlus и "Дюкян Меломан" и на касите на EasyPay в цялата страна: двама за 10 лв.

https://www.tixgate.com
http://www.ticketplus.bg
http://www.eventim.bg
http://www.meloman-bg.com
http://www.easypay.bg

Един от Топ 10 артистите на европейската one man band рок-ен-рол сцена, Джей, познат в миналото като барабанист на легендарната френска пънк банда Thundercrack, a от десетина години основно с проекта си King Automatic, който в момента записва четвъртия си албум за Voodoo Rhythm Records, се нарежда в пантеона на рок-ен-рола от бъдещето до имена като Reverend Beat-Man, Dead Elvis и Incurabili.

Каубои в Чернобил, Доктор Джекил и Сестра Хайд, Бъди Холи, вампири-диабетици, черни кадилаци и тежък американски акцент – светът на King Automatic съдържа всички задължителни съставки, за да ни пренесе в един паралелен свят, зловещо напомнящ атмосферата на разказа "Дяволският оркестър" на Стивън Кинг. Тук обаче оркестърът не само се дирижира, но и на практика се състои от един човек. Седнал зад барабаните с клавир, китара и хармоника, Джей сам постига звука на рок-ен-рол-комбо и то не само технически, но и емоционално. След този концерт определено няма да сте същите! Напук на британско-американската максима, че французите не разбират нищо от рок-ен-рол!

Концертът е и първата колаборация между "Аларма" (БНР) и Maze като промоутъри, а в чест на десетия юбилей на "Аларма Пънк Джаз" организаторите са подготвили още два феноменални проекта за вечерта – GhostNote, или поименно Самюъл Покро (Франция) – клавири, електроники, кларинет, Тавис Престън (Шотландия) – контрабас и Дмитрий Ягодин (Русия) – барабани: и тримата живеещи в София от години и създаващи музика на границата между Дейвид Линч и Cinematic Orchestra. Добре познати на аудиторията на "Аларма". Другият проект е добре известен в DIY-средите (най-вече в Пловдив), но е премиерен за "Аларма" – Nick Chongi, отново one man band, който когато не призовава Дявола посредством рок-ен-рол-заклинания, е познат главно като Никола Чонгаров, една от най-големите гордости на нашата страна в скиорския спорт през последните години.

Билетите струват 7 лв. на входа на Maze, a на предпродажба, само тук и сега, като за юбилей, ви предлагаме символичната (и социализираща) цена от 10 лв. за двама, поясняват организаторите.

Maze е на улица "Христо Белчев" 1.

Повече на:
https://www.facebook.com/alarmafest
http://bnr.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички