Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Най-популярното парти на Ибиса - Cocoon, идва в България


Най-популярното парти на Ибиса - Cocoon, идва в България

4172

Най-голямото парти на Ибиса пристига в София в зала "Фестивална" на 23 ноември.

По покана на "Метрополис" Cocoon ще взриви българската публика в цялото си великолепие – фантастични танцьори, впечатляваща декорация, авторски визии и, разбира се – създателят на парти бранда – Sven Vath!

Всяко следващо негово идване у нас е по-голямо, по-силно и по-запомнящо се и предстоящото събитие няма да прави изключение. 15 години след първата среща с българската публика (ноември 1998) и повече от година след последната (Sven Vath и KiNK Live на Cacao Beach бе признато за най-добро парти за 2012 на Best DJ Аnd Club Awards), една от легендите на световната електронна музика се завръща заедно с две от горещите имена на сцената в момента.  

Епичният Cocoon-сезон приключи преди броени дни, но през ноември Sven Vath Alejandro Mosso и Martinez ще го продължат с гореща вълна и ще превърнат София в екзотичен остров, чиито обитатели имат само едно задължение: да се забавляват!

През 1999 клуб Amnesia кани Sven Vath за един сезон и му предлага да разработи най-трудния ден – понеделник. През 2013 клуб Cocoon е най-популярното парти на Ибиса, на което идват да се забавляват David Guetta, Tiesto, Carl Cox и Pete Tong, а Sven Vath превръща в мегазвезди Richie Hawtin, Marco Carola, Luciano, Loco Dicе. Самият Dubfire признава, че прави най-големия си стилов завой след една понеделнишка вечер в Amnesia...

Alejandro Mosso е един от съвременните диджеи, чието име се свързва с Cocoon. Още в детството си в Аржентина той се увлича по акустичната китара и през 90-те свири във всякакви банди и жанрове – от пост пънк до електро поп. Интересът му към електронната музика се заражда именно от експериментите със звука в тези стилове и през 2004 той дебютира с EP и албума "Hiperborea". 5 години по-късно е забелязан от Sven Vath и безмилостният груув на парчето "Somebody" се оказва стартов трак в десетата Cocoon-компилация. От тази година Mosso оглавява и собствен лейбъл, а какво ще предложи при първото си гостуване у нас, предстои тепърва да разберем.

Martinez е мултиинструменталист, но наред с джаза и груува, той се занимава с електронна музика от ранна възраст в родната си Швеция. Когато на 20-годишна възраст се премества в Копенхаген, музикалната му продукция е на толкова високо ниво, че получава възможността да ремиксира имена като Underworld, Mathew Dear & Seth Troxler, Nathan Fake и много други. Изминалото десетилетие е време на бурно равитие в кариерата му: няколко самостоятелни албума и множество стилови завои – от експерименталния, мелодичен и атмосферен cosmic house, през дълбоките джазирани електроники, до минимъл техно, чил-аут, даунтемпо и други. Днес той е в първите редици на най-търсените нови имена в електронната музика –  пуска рамо до рамо със Sven Väth, Loco Dice, Michael Mayer, Miss Kittin, Guido Schneider и Onur Özer в най-престижните клубове - D-Edge в Сао Паоло, Crobar в Буенос Айрес, Amnesia, Space и Pacha в Ибиса, Fabric в Лондон и Cocoon във Франкфурт.

Каквото и да кажем за Sven Vath, вероятно ще е малко. Творец, чиято отдаденост е повлияла на електронната музика по целия свят; колкото музикант, толкова и мечтател; колкото енигматичен пионер, толкова и вечен новатор. Sven Vath е извън границите на сервилната комерсиална електроника. Двигателите му са страст към настоящето и бъдещето на качествения ъндърграунд, желание да подкрепя млади артисти (включително българската гордост - KiNK) и енергия, способна да създаде парти заряд за всяка публика – от тайно събиране за 100 човека, до огромен стадион със 100 000.

Единственият начин да го разбереш, е да го преживееш, защото всеки път когато застане зад пулта, той показва откъде започва техното и накъде отива.

Билетите за Cocoon Heroes - в продажба чрез мрежата на Eventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички