Гарванът, който не искаше да пее, и други истории


Гарванът, който не искаше да пее, и други истории

4899

"The Raven Тhat Refused Тo Sing Аnd Other Stories" ("Гарванът, който не искаше да пее, и други истории") от Стивън Уилсън (Steven Wilson) ще звучи в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 ч. на 19 октомври, събота.

При подготовката на своя трети самостоятелен албум британският музикант, известен от участието си в групите Porcupine Tree, Blackfield и Pendulum, успява да събере група от съмишленици. "Цялата идея се състоеше в това да се опитаме да покажем или по-скоро да възстановим представата за влиянието на джаза върху прогресив рок музиката", обяснява Стивън.

"През 2009 фирмата DGM издаде целия каталог с албуми на King Crimson в 5.1 формат, продуциран именно от Уилсън, и точно в албума "Lizard" (1970) връзката на джаза и прогресив рока особено добре се долавя, припомня водещият на предаването Сергей Шишов.

За участие в новия си проект Стивън Уилсън кани също така Alan Parsons като продуцент и китарист, Нико Цонев изпълнява солото на китара в една от песните, а Dave Stewart прави аранжиментите и дирижира струнен оркестър като в записите използват оригиналния MKII мелотрон на King Crimson.

Повествованието тук е посветено на свръхестественото и във всяка от шестте истории лиричният герой се сблъсква с негови прояви, без значение дали това е уличен музикант, преживял катастрофа млад мъж, религиозен проповедник или удавена жена.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички