Ретро романтика превзема София на 29 и 30 ноември


Ретро романтика превзема София на 29 и 30 ноември

4425

Посланиците на винтидж културата у нас обединяват сили, за да осъществят първия Vintage Festival – празник за всички любители на музиката и духа от времето на Андрюс Систърс и Елвис Пресли под мотото: "живей тук и сега, забавлявай се от сърце и душа".

Събитието, организирано от Сентиментъл Суингърс и онлайн портала www.Rockabilly.bg, ще се състои на 29 и 30 ноември.

Формацията Сентиментъл Суингърс ще отпразнува и третия си рожден ден в първия ден от фиестата в компанията на  музикалните кавалери от Михаил Йосифов секстет под мотото Swing The Birthday: Back Тo 40s. Вера, Деси и Рони ще превърнат Sofia Live Club в пространство от златната ера на суинга. Точно в 22.00 ч. професионалистите от Lindyhop.bg ще предложат на публиката специален урок, с който ще я пренесат във времето на танца по двойки - неотменна част от всяка шумна забава в американските клубове и салони през 40-те и 50-те.

Диджеите от The Smugglers Collective ще изненадат присъстващите с тематичната си селекция преди появата на Вера, Деси и Рони, а в 23.00 ч. на сцената ще се присъединят суинг дамите от Сентиментъл Суингърс. За своя трети рожден ден те ще споделят с гостите новия си сингъл "Циганско лято", създаден специално за събитието.

Песента е по текст на Златна Костова – скъп приятел на Сентиментъл Суингърс, изключителен преводач и изтънчен поет и журналист. Музиката е на Михаил Йосифов, а в празничната вечер първото изпълнение на песента ще бъде съпътствано от видеото към нея с кадри, заснети в последните слънчеви дни от истинското циганско лято в края на октомври.

Вторият ден от Vintage Festival е посветен на класиците в рок-ен-рол и рокабили културата. Столичният клуб Mixtape 5 ще бъде изпълнен на 30 ноември с духа и атмосфертата на 50-те и с музиката на Elvis, Eddie Cochran, Johnny Cash.  Винтидж съботата ще предложи уникални изживявания: демонстрация на бръснене с класически бръснач, хот-род пийнстрайпинг, прожекция на филм, посветен на легендарния татуист Sailor Jerry, уъркшопи по pin-up грим и характерния танц за рокабили културата 50's Rockabilly Jive.

Специалнo за събитието от Великобритания и Гърция пристигат рокабили групите Breathless и The Rocker Covers.

Група Breathless е създадена в Гърция през 2003. Съставът има невероятно сценично присъствие, а стилът му е комбинация от класически петдесетарски рок-ен-рол и дуу-уоп, нео рокабили и т.н. Teddy Boy саунд. Eddie Cochran, Gene Vincent, Dion, Elvis, както и много авторски песни ще са част от репертоара на гостите. The Rocker Covers - момчетата от Лондон, нашумяха с big-boppin’ rockabilly версиите си на Green Day, James Blunt, Beastie Boys, Kings Оf Leon, Ah-a и в момента са истинска сензация в Европа. В сета си у нас са включили някои от любимите си съвременни песни, но в коренно променен рокабили аранжимент.

29 ноември (петък), начало: 22.00 ч.
Back Тo Тhe 40’s
Sofia Live Club, НДК, подлез с фонтаните

Сентиментъл Суингърс и Михаил Йосифов секстет
Swing The Birthday
Сет на Тhe Smugglers Collective

30 ноември (събота)
Back To The 50s Show By Rockabilly.bg
Mixtape 5

15.00. ч.: Прожекция на филма Hori Smoku Sailor Jerry , посветен на легендарния татуист

16.45 ч.: Изкуството на хот-род пйинстрайпинга - демонстрация на студио "Гаргамел".: аерография и реставрация

17.30 ч.: Уъркшоп по Pin-up грим. Професионалната гримьорка Бистра Кечеджиева ще покаже на дамите как да се гримират като pin-up момичетата от 50-те

18.15 ч.: Демонстрация на класическо бръснене с бръснач. В тайните на изкуството на мъжкото бръснене ще ни посвети Димо Калайджиев, познат и със смелите си пътешествия по света

19.00 ч.: Уъркшоп, посветен на характерния танц за рокабили културата 50's Rockabilly Jive. За демонстрацията му специално от Гърция са поканени танцовите инструктори от JITTERBUGS SKG. Lindyhop.bg пък ще направят демонстрация на динамичното буги-вуги.

20.00 ч.: Диджейски сет на Rockabilly.bg и Haris Granis (The Bullets). Haris Granis е популярен като китарист на легендарната гръцка рокабили група The Bullets. Заедно с Rockabilly.bg ще подгреят подобаващо предстоящите концерти.

21.30 ч.: Концерт на Breathless и The Rocker Covers  

През целия ден с отваряне на врати в 15.00 часа очаквайте в клуб Mixtape 5 още:

- Предколеден винтидж базар, който ще представи над 15 български творци и артисти, предлагащи своите уникални изделия и предмети
- Pin-up бюти корнър, в който дамите ще могат да правят своите прически напълно безплатно
- Рокабили татуировки от Rock N Route - Tattoo, Piercing’n’Nails Care Studio

Цени на билетите:

Ден 1:
- 9 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim
- 12 лв. на място в Sofia Live Club

Ден 2:
- 15 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim
- 18 лв. на място в клуб Mixtape 5

Комбиниран пропуск за двата дни:
- 20 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim
- 25 лв. на място в Sofia Live Club

Фейсбук страница на събитието:
https://www.facebook.com/events/735102173172974/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички