Иновативни формати в деветото издание на Drum n Jazz


Иновативни формати в деветото издание на Drum n Jazz

3711

Поредното издание на традиционния фестивал Drum’n’Jazz ще се състои в столичния парти център "4 км" на 29 ноември.

Това е място, повече от гостоприемно за събитието, обосноваха избора си от електронната организация HMSU, които отново обещават качествен звук, светлинни ефекти, LED екрани и специални декорации, за да може аудио-визуалното преживяване да бъде пълно.

За първи път родните фенове ще могат да чуят едно от най-хитовите имена на британската музика в момента – Wilkinson, заедно с неговия добър приятел и емси VisionОbi. Двамата идват точно когато хитът "Afterglow" катери с пълна сила класация след класация, а новият албум "Lazers Not Included" се превърна в едно от изданията на годината на Острова само дни след появата си на музикалния пазар. Обявеният за най-талантлив дръм-ен-бейс артист 2012 категорично оправдава отвоюването на отличието. През 2013 той направи ремикси за светила като Chase Аnd Status, Nero, Wiley и много други. Точно когато всички говорят за него, България стана една от последните дестинации, част от неговото световно турне.

През годините Drum’n’Jazz се утвърди като място за създаване на нови музикални идеи и тенденции. Тази година не прави разлика - събитието дава сцена за премиерата на интригуващ български проект. Зад закачливото име MoMental, световният бийтбокс шампион Skiller и иконата на барабаните Стоян Янкулов се събират заедно с тромпетиста Росен Захариев, Кирил Дончев (клавир) и вокалиста Павел Терзийски. Тази комбинация определено дава заявка за нещо уникално, което да разчупи музикалните стереотипи и по този начин да допълни по необикновен начин визията на Drum’n’Jazz.  

Експериментът ще е основен движещ инструмент и в сета на EXo от HMSU, който продължава визията си и ще бъде отново с музикант на живо. Този път - с барабаниста Максим Хальов, известен като MAX, за когото експериментите в студийна среда показват, че може да изкара цял час в ритъма на дръм-ен-бейса. Което умение го превръща в логичен изобр за електро-акустичния сет на EXo.

Mocks & Konspirator – прочутият тандем High Roll, ще се представи в ново амплоа. Дуото има за цел създаване на качествена авторска музика и развитие на концептуални проекти с родни и международни артисти. Резултатите на закъсняват, а участието им на Drum’n’Jazz ще бъде няколко дни преди официалното излизане на пазара на компилацията "It’s You” EP, съставена от 5 парчета и издадена от легендарния британски лейбъл Formation Records.

Участието на артисти от HMSU съвсем не свършва дотук. Екипът ще бъде допълнен от Ogonek, Targy и acidtrip -  доказано е, че техните сетовете са едновременно както чудесна подгрявка, така и перфектно продължение за завършека на всяко едно парти.

Drum’n’Jazz е първото по рода си събитие в България, което се превърна в нарицателно за нов тип забавление, представящо с вкус съчетания от стилове като дръм-ен- бейс, джаз, класически рок -ен- рол, експериментален и IDM звук, български фолклор и други. По покана на H.M.S.U в рамките на проекта гостуваха артисти от световна величина като Amon Tobin, LTJ Bukem, Dub FX, Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Стоян Янкулов, Netsky, Deadbeat, Future Prophecies, DJ Fabio, Dub FX, Blu Mar Ten, Calibre, Utah Jazz, Balkansky Live и това е само част от тази магическа комбинация с осем издания в своята история.

Билети за събитието, чийто начален час е 22.00, могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg. 

Повече информация - на:

https://www.facebook.com/DrumAndJazz
https://www.facebook.com/hmsuorg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички