Gorillaz Soundsystem в Sofia Live Club на 7 декември


Gorillaz Soundsystem в Sofia Live Club на 7 декември

4130

Култовата формaция Gorillaz ще бъде представена със специален диджейски сет чрез Remi Kabaka младши в Sofia Live Club на 7 декември.

Синът на именития барабанист и перкусионист Remi Kabaka, член на прочутата виртуална банда, пристига по покана на парти поредицата ReelFeel.

Gorillaz Soundsystem DJ Set е най-новият проект на състава и именно него да очакват родните почитатели. В основата му е Remi Kabaka младши, свирил с The Rolling Stones, Paul McCartney и Hugh Masakela и много други. Той  дава началото на новия формат на Gorillaz, с който виртуалният образ на Russel Hobbs се трансформира в истинска парти машина зад грамофоните. Освен основател на Gorillaz Soundsystem, той е член на колектива Africa Express и е човекът, открил харизматичната вокаистка MIA. Всестранно развита личност с широка музикална визия, Remi Kabaka участва в бенда на легандата Bobby Womack, свири на различни музикални събития в цял свят, а в сетовете му освен авторските парчета на Gorillaz, звучи и най-актуалното от всички модерни течения в клубната музика.

Най-известната виртуална банда в света Gorillaz e oснована от Damon Albarn и Jamie Hewlett през далечната 1998. Идеята на двамата британци е да представят музиката си посредством анимирани персонажи. Така се появяват Murdoc Niccals – бас китара и дръм машини, Noodle – китара и клавир и Russel Hobbs – барабани и перкусии. Тази виртуална група оживява на всички концерти, видеоклипове и живи изпълнения на Gorillaz. Музиката се записва от различни музиканти, но винаги в присъствието на Damon Albam. Резултатът е повече от категоричен. Успехът на Gorillaz е феноменален. Първият албум на формацията е разпродаден в седеммилионен тираж и й осигурява място в Книгата на рекордите на Гинес в графата за най-успешна виртуална банда. Световните отличия продължават с поредица от престижни награди - "Грами" за най-добра поп колаборация през 2006, награда от MTV Video Music Awards, NME Award, MTVEurope Music Award и девет номинации за Британските музикални награди.

Билети за Gorillaz Soundsystem в Sofia Live Club  на цена от 20 лв. в мрежата на Eventim, повече информация - на: www.reelfeel.bg

Събитието се организира в партньорство с Bushmills.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички