Бионсе изненада с нов албум, който скочи на N 1 в 48 държави


Бионсе изненада с нов албум, който скочи на N 1 в 48 държави

4646

Като абсолютна бомба в музикалния бизнес може да се определи излизането на новия албум на Бионсе. Неочакван. Пазен в дълбока тайна от всички. Петият самостоятелен студиен албум - "Beyoncé", се появи ексклузивно в iTunes Store (www.iTunes.com/beyonce) за целия свят, включително и в България.

Ден след премиерата си на 13 декември, проектът  застана под № 1 в класациите на 48 държави.

Едноименният албум е определен и като първия "визуален проект" на звездата. "Beyoncé" включва 14 нови песни от певицата и 17 изключителни видеоклипа, заснети по целия свят от Хюстън до Ню Йорк, от Сидни до Рио де Жанейро – всичките преди издаването на проекта. "Аз виждам музиката" - казва вокалистката относно своето решение да създаде "визуален" албум. "Когато нещо ме развълнува, моментално виждам образи или серия от картини, които кореспондират на чувството или емоцията, която изживявам в този момент, предизвикват спомен от детството ми, карат ме да размишлявам върху живота, предизвиква мечтите ми или фантазиите ми. И всичко това е свързано с музиката".

"Beyoncé" е експлозивна аудио и визуална комуникация към феновете от артист, който напълно си е спечелил правото нещата да се случват точно как той желае. "Искам да дам албума на хора, които обичам и уважавам, и се надявам, че публиката ще се почувства по същия начин като мен, когато създавам музика" – завършва Бионсе. Певицата записва албума през последната година и половина буквално по целия свят, докато тече глобалното ѝ турне. Първите записи стартират през лятото на 2012, когато Бионсе събира под един покрив в Хамптън, Ню Йорк, всички автори и продуценти. За известно време всички живеят и работят заедно, за да могат да се потопят в нейния свят, да "влязат" в главата ѝ…

Бионсе, която носи няколко "дини под мишница" в проекта - изпълнител, автор, продуцент и режисьор, събира наистина гениален творчески екип от артисти, композитори, продуценти и видеорежисьори в лицето на Jay-Z, Timbaland, Justin Timberlake, Pharrell Williams, Drake, The Dream, Sia, Ryan Tedder, Miguel, Frank Ocean, Hit Boy, Ammo, Boots, Detail, Jake Nava, Hype Williams, Terry Richardson, Melina Matsoukas, Jonas Åkerlund, Ricky Saiz, Pierre Debusschere, @lilinternet, Noah "40" Shebib, Francesco Carrozzini, Caroline Polachek, Ed Burke, Bill Kirstein и Todd Tourso.

Премиерата на физическия тираж на албума във формат CD/DVD e на 21 декември, у нас чрез "Вирджиния Рекърдс".

Суперзвездата обяви новите дати на турнето The Mrs. Carter Show World Tour 2014 starring Beyoncé. Петседмичната европейска обиколка ще премине през Португалия, Испания, Великобритания, Ирландия, Холандия, Белгия и Германия. Изпълнителката ще изнесе 4 последователни концерта в лондонската арена O2 и три в арена 02 в Дъблин. Турнето е продуцирано от Parkwood Entertainment и стартира на 20 февруари 2014 с шоу в Глазгоу (Великобритания).

Продажбата на билети за The Mrs. Carter Show World Tour 2014 starring Beyoncé стартира на 14 декември, като най-запалените фенове на звездата могат да се регистрират на Beyonce.com и да бъдат първите, закупили билети. За повече информация и актуални новини относно билети и предстоящото турне, вижте на Beyonce.com.

През ноември певицата беше отличена в категорията за най-добро изпълнение на живо на европейските музикални награди на MTV. Вижте повече за невероятния спектакъл The Mrs. Carter Show World Tour starring Beyoncé Live от официалния трейлър за турнето с кадри от различни европейски концерти: http://bit.ly/BeyonceTrailer

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички